Pazarı Pazartesi’te bağlayan gece TSİ ile 21:05’te oynanması planlanan Kansas City Chiefs – Pittsburgh Steelers divisional tur maçı, hava koşulları nedeniyle TSİ ile 04:20’ye ertelendi. Chiefs’in evi Arrowhead Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma öncesi yerel hava durumu raporlarında “Buz Fırtınası” olarak nitelendirilen yağışlı havayı dikkate alan NFL, maçı öğlen saatinden akşama çekti.

Alınan son hava raporuna göre maç günü Kansas City’de en az bir santimetre buz tabakası bekleniyor. Maçın ertelenmesi hakkında açıklama yapan NFL’den “Maçı kötü hava koşulları sebebiyle öğlen saatinden akşam saatine ertelemek durumundayız. Böylelikle yerel ekiplerde maç saatine kadar yolları temizleme imkanına sahip olacaklar. Yerel kaynaklardan aldığımız rapora göre havanın akşam saatlerine doğru düzelmesini bekliyoruz. Bu kararı her iki takım yetkilileri ve yerel yönetimle konuşup aldık.” açıklaması yapıldı.

Chiefs başkanı Mark Donovan da bunu doğruladı ve “Son hava raporuna kadar bekledik ve bu kararı almak zorunda kaldık. Hava şartları konuk ekip Steelers ve taraftarlarının seyahat planlarını da etkileyeceği için bir an önce bu kararı aldık. An itibariyle stadyum çevresi, otoparklar ve tribünler dahil çalışmalarımız devam ediyor. Maça gelen taraftarlara güvenli bir ortam hazırlıyoruz. Umarım buz yağışı fazla etkisini sürdürmez.” dedi.

NFL’de maç başına seyirci ortalamasında üst sıralarda bulunan Chiefs, ateşli taraftarıyla ün salmış bir ekip. An itibariyle lig tarihinde desibel rekorunu da elinde bulunduran Kansas City ekibi 29 Eylül 2014’de New England Patriots ile oynadığı Pazartesi Gecesi maçında 142.2 desibel ile Seattle Seahawks’ın rekorunu kırmıştı. Seahawks taraftarı 2013 yılında New Orleans Saints ile oynadığı maçta 137.6 desibel kaydetmişti.