Pittsburgh Steelers, deplasmanda Kansas City Chiefs ile oynadığı zorlu divisional tur maçından 18-16 galip ayrıldı ve AFC Konferans Finali’nde New England Patriots’ın rakibi oldu.

Geçtiğimiz hafta kendi evinde oynadığı wild card maçında Miami Dolphins’i farklı geçen Steelers, güçlü rakibi Chiefs karşısında zorlansa da adını AFC finaline yazdırmayı başardı ve normal sezondan bu yana çıktığı arka arkaya dokuzuncu maçını kazandı.

Maçta touchdown sevinci yaşamayan Steelers’a galibiyeti, isabet bulduğu tam altı alan golü ile kicker Chris Boswell getirdi. Geçtiğimiz hafta Dolphins’e karşı 167 koşarak Steelers tarihinin bir post-season maçında en çok koşu yardı alan oyuncusu olan Le’Veon Bell, yine müthiş bir performansa imza atarak maçı 170 yard ile bitirdi ve geçtiğimiz hafta kırdığı rekoru üç yard geliştirdi.

Steelers hücumunun önemli silahları Bell ve Antonio Brown ikilisi bu maçta da ligin en iyi savunmalarından olan Chiefs’e karşı 100 yard’ı geçmeyi başardı. Öte yandan, ligin en hızlı oyuncusu olan Tyreek Hill’i 35 yard’da tutmayı başaran Steelers savunması, galibiyette önemli rol oynadı.

Bitime üç dakikadan az bir süre kala skoru 18-16 ya getirmeyi başaran Chiefs, sonrasında iki sayılık denemede başarılı oldu fakat bu sefer de hakemlerin holding kararıyla sarsıldı. On yard cezaya çarptırılan Chiefs, ikinci denemesinde ise başarısız oldu ve bitime iki dakika kala topu Steelers’a verdi.

Ofansif tackle Eric Fisher’ın sezona mal olan cezası hakkında konuşan Chiefs’in yıldız oyuncusu Travis Kelce, “O kararı veren hakemin bir daha maç yönetmemesi lazım. Foot Locker mağazasında bile çalışmamalı.” dedi.

Bu sonuçla AFC Konferans Finali’nde Patriots’ın rakibi olan Steelers’ta yıldız quarterback Ben Roethlisberger, arka arkaya altıncı kez bu başarıya ulaşan Patriots hakkında açıklamalarda bulundu ve “Patriots karşısında çok iyi oynamamız ve hata yapmamamız gerekiyor. Bu kadar mükemmel olmalarının bir nedeni var.” açıklamasını yaptı.

New England Patriots’ın sahası Gillete Stadium’da oynanacak olan AFC şampiyonluk maçı haftaya Pazar gecesi TSİ 02:40’da Fox Sports’dan canlı yayınlanacak.