İsmi “Olağan” olan ama en son kayyum atanmasıyla 28-29 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleşen Olağan Genel Kurul sonucunda adaylardan Murat Pazan rakip başkanlık adayı Mustafa Aksu’nun aldığı 61 oya karşılık 64 oy alarak Amerikan futbolunun da bağlı olduğu Türkiye Ragbi Federasyonu’nun yeni başkanı oldu. Öncelikle kendisini tebrik eder umarım camiamiz için hayırlısı olmasını temenni ederiz.

Murat Pazan yönetiminde asbaşkan olarak görev alacak ve Amerikan futbolu camiasından bildiğimiz İTÜ Hornets takımında görev yapmakta olan Mansur Yılmaz’a da aynı şekilde başarılar diliyoruz.

Kendisiyle yaptığım ilk görüşmede, “Destekleyen herkese teşekkür ediyorum öncelikle. Başkanımız Murat Pazan sporun içerisinden geliyor, bu gerçekten büyük bir avantaj.  Yönetim konusunda camiaya kendini yönetme şansını vererek, bizlere yani Amerikan futbolu camiasına her  zaman destek olarak sporu daha ileriye taşıyacağını belirtti. Amerikan futbolu camiası olarak yönetim, sadece benim değil hepimizin olarak bakıyorum. Bütün alt kurulları eşit şekilde tüm takımlara açarak, tüm takımların katılımını desteklemeyi planlıyorum, bu şekilde hep beraber başarmak hedefindeyim. Yaşanan sıkıntıların farkında olarak buna göre çalışmaya şimdiden başladık, resmi olarak görevi teslim aldıktan sonra daha fazla bilgilendirme yapacağım.” şeklinde görüşlerini iletti.

Yine aynı şekilde Amerikan futbolunun içinden gelen Yeditepe Eagles, İstanbul Cavaliers gibi takımlarda sporcu olarak sahada yer alan ve şu anda Mersin Mustangs takımında görev almakta olan Efe Kırmızıer seçim günü başkanlık adaylığından çekilmişti.

Umarım yeni yönetim gönül verdiğimiz sporumuzu çok daha ileri seviyelere çıkaracaktır. Sanırım ilk aşama için genel beklentileri şu şekilde sıralamak yanlış olmaz:

– En kısa sürece milli takım organizasyonunun kurulması ve uluslurarası bilinirliliğin arttırılması için çalışmalar yapılması,

– Liglerin düzeni ve özellikle maddi konularda belirsizliklerin ortadan kaldırılarak kulüplere destek olunması,

– Final maçı öncelikli olmak üzere ligin değerini arttırarak sponsorluk çalışmalarının başlatılması (Geçen podcast’te tartışılan buz hokeyi liginden daha mı az marka değerimiz var sorusunun cevabı buz hokeyi liginin sponsor bulması ve televizyonlarda dönen reklam frekansı sonrası daha ciddi bir tartışmaya dönebilir),

– Antrenör kurslarının düzenli şekilde açılması ve sporcu sağlığı konusunda atılmakta olan adımların devam ettirilmesi, Bayrak Futbolu Ligleri’nin bir an önce oluşturulması.

Yapılan seçimin ve sonuçlarının etkilerini zamanla göreceğiz. Umarım güzel günler göreceğiz güneşli günler diyerek klasik Türkiye deyimiyle haberi sonlandırayım: “Hayırlısı”