Normal sezonun bitiminin ardından her ne kadar üzülmüş olsak da, belki de NFL’i anlamlı kılan bölüme geldik artık, bu da NFL playoff’ları oluyor. AFC’deki wild card eşleşmesinde, Pittsburgh Steelers ile Miami Dolphins bu hafta sonu Pazar günü (bize göre Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan ilk saatlerde), Pittsburgh’de karşılaşacaklar.

Buraya Nasıl Geldiler: Pittsburgh Steelers

Sezonun ortasında Ben Roethlisberger’deki performans düşüşüyle beraber Miami Dolphins maçının da aralarında bulunduğu üst üste dört karşılaşma kaybettiler. Akabinde üst üste yedi maç kazanarak sezonu tamamlamış durumdalar. Gruplarında Baltimore Ravens’ı alt ederek grup liderliğini aldılar. Playoff’un gediklisi olan bir takım, Big Ben ve koç Mike Tomlin’in parmağında şampiyonluk yüzüğü de bulunmakta, Antonio Brown sezon başlamadan önce beklenen etkisini gösteremese de gayet iyi bir sezon geçirdi.

Buraya Nasıl Geldiler: Miami Dolphins

İlk beş karşılaşmadaki dereceleri bir galibiyet ve dört yenilgiydi. Kağıt üzerinde çok iyi gözükmelerine rağmen çaylak baş koç Adam Gase eleştirilerin odağındaydı. Üstüne üstlük Ryan Tannehill’in gelişmesini izleyeceğimizi düşünürken dibe saplanan bir QB izledik sezon başında. Sonra ise running back pozisyonunda Jay Ajayi’yi keşfetmeleri ve savunmalarının düzene girmesiyle beraber çok iyi toparlandılar. Ryan Tannehill sakatlanmasına rağmen veteran ancak deneyimsiz QB Matt Moore biraz da fikstür avantajıyla beraber durumu kotarmayı başardı ve New England Patriots’ın ardından gruplarını ikinci olarak tamamlayıp özledikleri playoff ortamına geldiler.

Güçlü Yönleri / Zayıf Yönleri: Pittsburgh Steelers

Hücumun hemen her alanında iyiler. Ben Roethlisberger gibi bir meastro’ya sahipler, LaVeon Bell gibi bir koşucuları var, Antonio Brown gibi deli bir top yakalayıcıları. Bu durumda hücumda zorlanacaklarını söylemek doğru olmaz. Onlar için savunma esas dert, koşu oyununu durdurmakta çok iyi sayılmazlar. Artılarından bir diğeri de deneyim.

Güçlü Yönleri / Zayıf Yönleri: Miami Dolphins

Defansları iyi. Çok güçlü bir şekilde pas atan oyuncuya saldırma becerileri var, rakip hücum hattını kolayca yarabiliyorlar, Ndumukong Suh ve Cameron Wake gibi adamlara sahipken bunu yapmaları da pek zor olmuyor. Hücum çizgileri gayet iyi, QB’lerine çok zorluk çıkarmıyorlar, Jay Ajayi müthiş bir sezon geçirdi ve koşu hücumları da sağlam. Onların derdi QB yeteneği aslında. Başa baş giden bir maçta takımı sırtlayıp maçı kazandıracak bir QB’ye sahip değiller.

Karşılaşmadan Ne Beklenir…

Dolphins savunması Steelers hücumuna olabildiğince zorluk çıkarırsa ancak maça tutunabilir Miami. Yukarıda da belirttiğim gibi eğer maç yakın geçerse, Matt Moore’un eline bakarsa Miami’nin galibiyetle çıkması pek kolay bir iş değil. Diğer yandan karşılaşma muhtemelen soğuk bir havada oynanacak, Ben Roethlisberger için bu hiç problem değil.

Playoff Karşılaşmalarını İzlerken Dikkat Edilecek Hususlar:

– Bu maçların telafisinin olmadığını unutmayın, kaybeden takım balık tutma serüvenini erken başlatır.

– Tek maçta her şey olabilir, maçın başındaki bir top kaybı tüm gidişatı değiştirebilir, o nedenle “son çeyreği izleyim de bana yeter” demeyin.

– Maçtan önce yiyecek ve içeceklerinizi elinizin uzanabileceği kadar mesafeye koyun ki bir de onlarla uğraşmak durumunda kalmayın.

– Normal sezon ne kadar zorlu olsa, takvim sınırlı olsa da playoff esas hikayelerin yer aldığı sahnedir, bunu aklınızdan çıkarmayın, maçların bir anını bile kaçırmayın.

Herkese iyi seyirler, zevkli playoff’lar dilerim. Haftaya başka bir eşleşmede görüşmek üzere…