NFL’in onur listesi olarak da tanımlanabilecek Hall of Fame’e bu sene katılacak isimler, geçtiğimiz ay toplanan komitenin oylamaları sonrası belli olmuştu. Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones’un ve Arizona Cardinals ile Super Bowl oynamış quarterback Kurt Warner’ın da aralarında bulunduğu yedi isim, 5 Ağustos’da yapılacak tören ile altın ceketlerine kavuşacaklar.

Aynı hafta oynanan ve yeni NFL sezonunun ilk hazırlık maçı olan karşılaşmanın tarafları da belli oldu. 3 ağustos’da Ohio’daki Tom Benson Hall of Fame Stadyumu’nda oynanacak sezonun ilk hazırlık maçında Dallas Cowboys ile Arizona Cardinals karşı karşıya gelecek.

Her sene Hall of Fame töreni haftası oynanan ve yeni sezonun başlangıcını simgeleyen mücadelede genelde bir NFC ve bir AFC takımı karşı karşıya geliyor. Ancak buradaki daha önemli kriter, o sene Hall of Fame katılacak en önemli isimlerin hangi takımla özdeşleştikleri. Bu sene katılan en önemli isimler Jerry Jones ve Kurt Warner olunca, maç da iki NFC takımı arasında oynanacak.

Öte yandan, bu karşılaşmanın bir diğer farkı da geçtiğimiz yıllarda oynanan Hall of Fame maçlarının Pazar günü, 2017 Hall of Fame maçının Perşembe gecesi oynanacak olması.

Jones 1989 senesinde Cowboys’u satın aldıktan sonra takımla üç kez Super Bowl şampiyonluğu (XXVII, XXVIII, XXX) yaşarken kariyerine undrafted olarak başlayan ve kısa bir NFL Europe macerası da geçirdikten sonra St. Louis Rams ile Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Kurt Warner’ın 1999 ve 2001 sezonlarında MVP ödülü bulunuyor.

2005 sezonunda Cardinals ile anlaşan Warner, 2008 sezonunda takımı Super Bowl’a taşımasına rağmen Pittsburgh Steelers’a karşı mağlup olunca ikinci Super Bowl yüzüğünü 37 yaşında parmağına takma fırsatını elinden kaçırmıştı.

Geçen sene Green Bay Packers ve Indianapolis Colts arasında oynanması planlanan Hall of Fame maçı, stadyumun zemininin bozuk olması sebebiyle iptal edilmişti. Ondan sonra yenilenme çalışmalarına başlanan stadın 3 Ağustos’a hazır olması bekleniyor. NFL tarihi açısından çok önemli bir haftada oynanacak olan karşılaşma, bir hazırlık maçına oranla çok fazla seyirci çekiyor. Yine de hazırlık maçlarında as oyuncuların sahaya pek çıkmadığını düşünürsek Dak Prescott, Ezekiell Elliott, Larry Fitzgerald veya David Johnson gibi yıldızların forma giymesini beklemeyin.