Geçtiğimiz hafta içinde Carolina Panthers da off-seasondaki ilk hamlesini yaptı ve Panthers ligin en iyi fullback’lerinin başında gelen Mike Tolbert ile yollarını ayırdığını duyurdu. Ligdeki ilk dört yılını, o zamanki adıyla, San Diego Chargers’ta geçiren Tolbert, son beş sezondur Panthers formasını giyiyordu.

Takımın resmi sitesinde açıklama yapan head koç Ron Rivera, “Kariyerinin büyük çoğunluğunda ona koçluk yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. 2012’de onu takım için aklımıza koymuştuk çünkü hücum takımımız için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünmüştük. Kendisi de bizi yanıltmayarak takıma çok faydalı oldu. Soyunma odamıza harika bir enerji verdi ve liderliğini hiç esirgemedi. Onun için en iyisini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Geçen Mart’ta imzaladığı iki senelik sözleşmenin bir yılı geride kalan Tolbert’in takım tarafından serbest bırakılması salary cap’i yaklaşık bir milyon 725 bin dolar rahatlatmış oldu.

Panthers’da oynarken üç kez Pro-Bowl’a seçilen tecrübeli oyuncu, kariyerinde toplam 33 koşu touchdown’una imza atarken Carolina ekibiyle geçirdiği beş sezonu 992 koşu yardı, 13 koşu touchdown’u 771 top tutuş yardı ve altı touchdown catch’i ile sonlandırmış oldu. Geçtiğimiz sezon ise 35 koşu oyununda 114 yard ilerleyen Tolbert, yakaladığı 10 pas ile 72 yard ve bir touchdown kaydetti.

Geçen sezon gerek blok gerek koşu oyunlarındaki performansında yaşadığı düşüşten sonra 31 yaşındaki fullback, kariyerine Panthers ile devam etmek istese de takımın kendisini serbest bırakacağı tahmin ediliyordu.

Panthers Tolbert’in yanı sıra defansif tackle Paul Soliai ile de yollarını ayırdığını duyurdu. 33 yaşındaki defansif tackle, Carolina Panthers ile geçtiğimiz sezon öncesi sözleşme imzalamış ve sezonu, oynadığı 10 maçta kaydettiği sadece sekiz tackle ile bitirmişti. Bu hamle ise Panthers’ın yaklaşık 2.5 milyon dolarını kurtarmış oldu.