Super Bowl’un tamamlanmasıyla NFL takımları da yeni sezon hazırlıklarına başladı. Yeni sezonun kadrosunu oluşturmaya başlayan Cleveland Browns da iki tecrübeli oyuncusu ile yollarını ayırdı. Yaptığı iki hamleyi basına Salı günü duyuran Browns, cornerback Tramon Williams ve oyun kurucu Josh McCown’ın sözleşmelerini feshetti.

2015 yılında Cleveland Browns çatısı altına giren 37 yaşındaki oyun kurucu McCown, bu yıl gösterdiği performans ile uzun kariyerinin en iyi senelerinden birisini geçirirken, Baltimore Ravens karşısında 457 yard pas atarak Browns rekorunu da kırmıştı. Geçen sezon beş maça ilk 11’de başlayarak toplam sekiz maçta forma giyen oyun kurucu, sakatlık sebebiyle formayı kaptırmadan önce 165 pasının 90’ında isabet bularak 1100 yard, altı touchdown ve altı interception ile oynadı. McCown, Browns formasıyla iki yılda çıktığı 13 maçta ise 3209 yard, 19 touchdown ve 10 interception’a imza attı.

Eski oyuncusu hakkında konuşan Browns head koçu Hue Jackson, “Bu sporda koç olmak ve oyuncu olmak için ne yapması gerektiğini biliyor. Bence ilk seçeneği seçerse, ileriki yıllarda yükselen bir yıldız olur.” diyerek McCown’a gelecekle ilgili üstü kapalı bir tavsiyede bulundu.

15 yıllık kariyerindeki dokuzuncu durağı olan Browns ile üç yıllığına 3.6 milyon dolarlık anlaşma imzalayan McCown ise gelecek ile ilgili olarak “Planım oynamak üzerine. Ailemle bir araya gelerek neler yapacağımızı konuşacağız. Bu konuşma bizi nereye götürür bilemem ancak dediğim gibi, şu anda oynamayı planlıyorum” dedi.

McCown’un takımdan ayrılmasıyla Browns’un quarterback kadrosunda şu anda Robert Griffin III ve Cody Kessler kaldı. Takım her ne kadar, RG3 ve McCown üst üste gelen sakatlıkları sonrası ilk 11’de fena performanslar çıkarmayan genç Kessler’a sahip olsa da, ilk sırasına sahip olduğu NFL 2017 Draftı’nda bir kez daha quarterback seçebilir. Eğer Browns, böyle bir strateji izlerse ilk tercihi, Clemson Tigers ile ulusal şampiyonluk yaşayan DeShaun Watson olacaktır.

Browns, McCown’ın yanında bir diğer yaşlı kurt Tramon Williams’ı serbest bıraktı. 2006-14 sezonlarını Green Bay Packers ile geçiren ve Super XLV’i kazanan kadronun en önemli yapı taşlarından birisi olan 33 yaşındaki Williams, 2015’te Browns ile anlaşmıştı.