New York Giants bahar temizliğine radikal hamlelerle başladı ve Pazartesi günü, iki yıldızıyla yolları ayırma kararı aldığını açıkladı ve önce yedi sezondur takımda forma giyen Victor Cruz’u, hemen ardından ise koşu yardı istatistiğinde takımın başını çeken Rashad Jennings’i serbest bıraktı.

Tesadüfe bakın ki, iki oyuncu da NFL kariyerlerine gayet sessiz bir şekilde başlamıştı. Cruz undrafted olarak lige adım atarken Jennings ise 2009 NFL Draftı’nda Jacksonville Jaguars tarafından 250. sırada seçilmişti.

Takıma 2010 yılında katılan Cruz yedi yıllık macerasında 300 normal sezon pası yakalarken 25 touchdown kaydetmiş ve bir de Super Bowl (XLVI) şampiyonluğu yaşamıştı. Alınan kararla ilgili açıklama yapan genel menajer Jerry Reese “Victor, bu ligdeki en göze çarpan hikayelerden birine sahip. Undrafted olarak gelmesine rağmen herkese kendini gösterdi. Onun bu yükselişini izlemek mükemmeldi. Super Bowl XLVI’yı aldığımız sezon çok önemli oyuncularımızdandı. Giant’lar tarafından her zaman iyi hatırlanacak.” ifadelerini kullandı.

2010 yılında uzun uğraşlar sonucu Giants ile anlaşan Cruz, New York Jets ile oynanılan hazırlık maçında üç touchdown kaydetmiş ve Tom Coughlin’in dikkatini çekmişti. Çaylak sezonunda üç maç oynayan Cruz, sıfır top yakalamasına rağmen bir sonraki sezon 82 kez topla buluşurken 1,536 yard ve dokuz touchdown kaydederek ligin elit wide receiver’ları arasına adını yazdırmıştı. Sonraki sezon Pro Bowl’a seçilen Cruz 1,092 yard ve on touchdown ile sezonu tamamlamıştı.

2012’den sonra üst üste geçirdiği sakatlıklardan belini doğrultamayan Cruz, son olarak 2016 sezonunda 568 yard’lık top tutuş istatistiğine yalnızca bir touchdown ekleyince uzun sakatlık dönemlerinde bile takımın en büyük yıldızlarından birisi sayılmasına karşın Giants’taki miyadını doldurmuş oldu.

Oynadığı takımlarda yedekten öteye geçemediği kariyeri, 2014 sezonunda Darren McFadden ve Maurice Jones-Drew’ün üst üste gelen sakatlıkları sonrası Oakland Raiders’ta değişen Jennings ise o sezonu takiben Giants ile anlaşmıştı. 2016 sezonunun ilk üç maçını kaçırmasına rağmen sezonu 593 yard ile takımın en çok koşu yard’ı alan running back’i olarak kapatırken sekiz sezonluk kariyerinde ilk kez bir playoff maçına çıkmıştı.

Ayrılma kararı sonrası açıklama yapan Jennings, “Burada oynamak gurur vericiydi. Kazandığım dostluklar ve edindiğim tecrübeler paha biçilemez. Giants , benim için hep güzel bir anı olarak kalacak dedi. Jennings’in kariyerinde toplam 3,772 yard ve yirmi beş touchdown bulunuyor.