Türkiye’deki en üst düzey Korumalı Futbol organizasyonu olan Kulüpler 1. Ligi, geride bıraktığımız Pazar günü İstanbul ve Ankara’da oynanan dört karşılaşma ile start aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Stadı’nda oynanan ilk maçta Yeditepe Eagles ile Boğaziçi Sultans karşı karşıya geldi. Ligin yeni ekibi Eagles, ilk çeyrekte kaydettiği iki touchdown ile yakaladığı üstünlüğü maç boyu korumayı başarırken ev sahibi konumundaki Sultans, maçın son anlarında galip gelme fırsatını yakalamasına rağmen bitime dakikalar kala Eagles secondary’sinin yakaladığı interception, kazananı Yeditepe ekibi olarak tayin etti.

İstanbul’da oynanan bir diğer karşılaşmada ise 2015 – 2016 sezonu şampiyonu Koç Rams ve İTÜ Hornets, kozlarını İTÜ Maslak Stadyumu’nda paylaştı. Maç boyunca rahat bir oyun sergileyen son şampiyon, Hornets’in geri dönüş çabalarını sonuçsuz bırakarak sahadan 35-7’lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Geçtiğimiz sezonun iki yarı finalisti, Sakarya Tatankaları ve Gazi Warriors, Ankara’da karşı karşıya geldi. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Tatankalar, güçlü rakibini 30-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi sezonu bir kez daha galibiyetle açtı.

Haftanı son maçı ise Ankara derbisine sahne oldu. Evinde, ligin bir diğer yeni ekibi Hacettepe Red Deers’i ağırlayan ODTÜ Falcons, bol skorlu geçen mücadelenin ardından Hacettepe ekibi karşısında 46-21’lik skorla zafere ulaştı ve siftahı galibiyetle yaptı.

(İlk hafta maçlarının detaylı incelemesine, TAFL Podcast’inin yakın zamanda yayınlanacak olan 14. bölümünden ulaşabilirsiniz.)

3-4 Mart’ta oynanacak olan ikinci hafta karşılaşmalarında ise ilk haftanın kazanan iki takımı, Rams ve Falcons, Ankara’da mücadele edecek. Red Deers-Warriors eşleşmesinde başkentin iki köklü ekibi, 2017 sezonunun ilk galibiyetini alabilmek için sahaya çıkacak.

Lige Eagles karşısında yavaş bir başlangıç yapan Sultans ise evinde ilk haftanın bir diğer mağlup takımı Hornets’i ağırlayacak. Son karşılaşma ise Tatankalar ve Eagles arasında, İstanbul’da oynanacak.