New York Jets ile ilk senesinde iyi performanslar göstererek kariyerinin sonlarına doğru bir takımı sırtalayabileceği umudunu veren Ryan Fitzpatrick, bu seneki kötü oyunundan sonra kendine yeni bir adres aramaya başlayacak. 2005 NFL Draftı’ının yedinci turunda, o zamanki adıyla St. Louis Rams tarafından seçilen 34 yaşındaki oyuncu, resmi olarak 9 Mart tarihinde serbest kaldıktan sonra profesyonel futbol hayatındaki yedinci durağını arayacak.

Geçen sezon öncesi yeni bir sözleşme için beş ay uğraşan tecrübeli oyun kurucu, sonunda istediğini almış ve Jets ile iki yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak sözleşmenin bir maddesine göre Jets, birinci yılın sonunda ceza ödemeksizin sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecekti.

Bu yıl gördüklerinden memnun kalmayan Jets yönetimi de bu hakkını kullandı ve Fitzpatrick ile yollarını ayırdı. Böylece Jets, Fitzpatrick’e bir yıl için beş milyon dolar sözleşme bonusu ve 12.5 milyon dolar yıllık ücret ödedi.

Jets ile ilk senesi olan 2015’e Geno Smith’in yedeği olarak başlayan Fitzpatrick, IK Enemkpali’in hazırlık kampında Smith’in çenesini kırmasından sonra sezona ilk 11’de başlamıştı. Sezonu 3905 yard ve 31 touchdown ile tamamlayan Fitzpatrick, kariyerinin en iyi senesini geçirmesine rağmen playoff’a kalma yolundaki son maçın dördüncü çeyreğinde üç top kaybı yapmış ve takımını yakmıştı.

2016’ya çok daha büyük hedeflerle başlayan Jets, Fitzpatrick’in 12 touchdown ve 17 top kaybı yapması sonucu sezonu sadece beş galibiyet ile kapattı. Bu süreçte iki defa yedeğe çekilen Fitzpatrick, ikisinde de yerine geçen oyuncuların sakatlanması sonucu formasına tekrar kavuştu.

Sezon sonu basın toplantısında konuşan oyuncu, “Sezona büyük beklentilerle başlamıştım. Benim beklentilerim herkesten fazlaydı ancak bu beklentilerin hiçbirini karşılayamadım. Biraz hayal kırıklığı var ama olaylar böyle gelişti.” dedi.

Erik Decker, Brandon Marshall ve Matt Forte gibi yıldızların yardımına rağmen 34 yaşında kariyerinin en kötü senesini geçiren Fitzpatrick’in bundan sonra iyiye gideceğini düşünmek hayal olur. Ancak oyun kurucu ihtiyacının hiç azalmadığı NFL’de tecrübeli oyuncuya şans verecek birkaç takım mutlaka olacaktır.