NFL’de sezon muhteşem bir final ile noktalandı. Tom Brady’nin sürüklediği New England Patriots, NFL tarihinde uzatmalara giden ilk Super Bowl’da Atlanta Falcons’ı yenerek şampiyonluğunu ilan etti!

Pazar gecesi oynanan maçı, tarihinde hiç Super Bowl şampiyonluğu yaşayamamış Atlanta Falcons, 59 dakika boyunca önde götürdü. Matt Ryan ve arkadaşları, bu 59 dakikanın 45’inde adeta Patriots’ı sahadan sildi. Ancak Patriots, 25 sayı geriden gelerek Super Bowl tarihinin en büyük geri dönüşüne imza attı.

Uzatmalarda üçüncü running back’i James White’ın iki yardlık touchdown’ıyla zafere uzanan Patriots, NFL tarihinin en dominant organizasyonu olduğu tekrardan herkese gösterdi.

Super Bowl 51, efsane quarterback Tom Brady ve efsane koç Bill Belichick’in beraber çıktığı yedinci Super Bowl’du. Uzatmalarda gelen galibiyet sonrası ikili beşinci Super Bowl’unu kazanırken, Bill Belichick, NFL tarihinin en çok Super Bowl kazanan head koçu, Tom Brady ise en çok Super Bowl kazanan quarterback’i oldu. Aynı zamanda maçın MVP’si seçilen Brady, Super Bowl’da en fazla MVP seçilen (4) oyuncu olarak da adını tarihe altın harflerle yazmayı başardı.

İlk yarısını 21 – 3 geride kapattığı maçın bitimine iki dakika 13 saniye kala skoru 28 – 28’e getiren Patriots, uzatmalar sonucunda 34 – 28’lik skorla gülen taraf olurken, Falcons, rakibinin arka arkaya 31 sayısına cevap veremeyip, tarihin en acı mağlubiyetlerinden birini yaşamış oldu.

39 yaşındaki Tom Brady, karşılaşmayı 466 yard, iki touchdown pası ve bir interception ile tamamlarken aynı zamanda Super Bowl’da en fazla yard pas atan oyuncu olma unvanını da kazandı. Tom Brady’nin en önemli silahlarından biri olan Julian Edelman, maçı 87 yard pas yakalayıp tamamlarken, son çeyrekte yere düşerken yakaladığı inanılmaz pas ile Super Bowl tarihinin en unutulmaz anlarından birine imzasını attı ve adeta maçın kaderini değiştirdi.

Öte yandan normal sezonda hem MVP hem de En İyi Hücum Oyuncusu seçilen Atlanta Falcons oyun kurucusu Matt Ryan’ın 23’de 17 isabet, 284 yard, iki touchdown pası ve sıfır interception’lık performansı galibiyet için yeterli olmadı. Matt Ryan, özellikle maçın ilk yarısında kusursuz oynasa da, üçüncü çeyrekte farkı 25 sayıya çıkaran Falcons, süreyi akıllı kullanamayarak adeta eline geçen fırsatı tepti.

Bu sonuç ile birlikte Patriots, sadece bir şampiyonluk daha kazanmakla kalmadı, quarterback’i Tom Brady’nin ve head koçu Bill Belichick’in alanlarında NFL tarihinin en iyileri olarak taçlandırmayı da başardı…