New England Patriots’ın Atlanta Falcons’ı yirmi beş sayı geriden gelip uzatmalarda yendiği Super Bowl zaferi sonrası maçta giydiği formayı kaybeden Tom Brady için güvenlik güçleri seferber olmuş ve Texas Ranger’ları, formayı bulacağına dair söz vermişti.

Alınan son bilgilere göre formanın değeri tam yarım milyon dolar olarak belirlendi. Olayla ilgili rapor hazırlayan polis, formanın değerini 500 bin dolar olarak biçti ve Tom Brady’nin süreci başlattığını belirtti.

Destansı maçın ardından soyunma odasında formayı bulamayan Brady konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu tarz hikayelerde giyilen eşyalar her zaman önemlidir. Yapacak bir şey yok. Biri formamı çaldı.” demişti.

Yarım milyon dolar biraz abartı gibi gelebilir fakat bazı açık artırma sitelerine göre olayın ülke çapında yayılması formanın değerini bir milyon dolara bile çıkarabilir. Öte yandan formanın bulunması için seferber olan güvenlik güçleri herhangi bir açık artırmaya izin vermeyecektir.

Polisin haberi olmasa bile hiçbir açık artırmacının formayı alacağı düşünülmüyor. Tom Brady’nin bu forma olayı, akıllara Mona Lisa’nın 1911’de çalınmasını getirdi. Vincenzo Peruggia isimli hırsızın 1911’de ünlü tabloyu çalması tüm ülkede olay olmuştu. İki yıl sonra Floransa’da tabloyu 500 bin liraya satmaya çalışırken yakalanan Peruggia iki yıl elinde bulundurduğu tablodan hiçbir fayda sağlayamamış ve tutuklanmıştı. Brady’nin forması da eninde sonunda bulunacak ama nasıl bir hikaye sonunda bulunacak, bekleyip göreceğiz.