New England Patriots’ın yirmi beş sayı geriden gelip Atlanta Falcons karşısında kazandığı Super Bowl 51’de maç sonrası, karşılaşmanın MVP’si seçilen efsane quarterback Tom Brady’nin forması kayboldu!

Uzatma sonunda Atlanta Falcons’ı 34-28 mağlup etmeyi başaran Patriots’ta yıldız oyuncu Tom Brady’nin formasının büyük ihtimalle şampiyonluk sevinci yaşanırken kaybolduğu tahmin ediliyor.

Maç sonunda soyunma odasını ziyaret eden takım sahibi Robert Kraft, oyuncularına birer birer puro dağıttı. Kraft’ın, puroları dağıtırken Brady ile gerçekleştirdiği sohbet sırasında maçta giydiği formayı bulamadığını söyleyen yıldız oyuncu formasının biri tarafından çalındığını söyledi. Bunun üzerine esprili bir şekilde cevap veren Kraft: “Üzülme. İnternetten buluruz bir tane.” dedi.

Ancak Texas eyalet yönetimi, Kraft ve Brady’nin böyle bir çaba içerisine girmesini istemiyormuş gibi duruyor. Nitekim vali Dan Patrick, şu anda formayı arama çalışmalarını yürütmekte olan Houston Polis Departmanı’na ek olarak ünlü Texas Rangers’dan (Texas Korucuları) da yardım istedi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Patrick, “Biz Texas’ta misafirperverliğe ve Amerikan futboluna çok önem veririz. Tom Brady’nin Super Bowl’da giymiş olduğu forma da Pazar gecesinden itibaren tarihi bir değer kazandı ve hatta NFL tarihinin gelmiş geçmiş en önemli forması oldu diyebiliriz. Bu formanın Texas’ta çalınmış olmasını kabul edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Super Bowl tarihinin en büyük geri dönüşüne imza atan Brady, karşılaşmayı 466 yard ve 43 pası isabet ile tamamlayarak bir Super Bowl maçında en fazla pas yardı alan quarterback oldu.

Dördüncü kez Super Bowl MVP ödülünü alan Brady’nin formasını takımdan birinin götürmüş olması ise kulağa çok mantıklı gelmiyor. Formanın, çoğu rekoru alt üst eden bir maçta giyilmesi Brady için de çok önemliydi. Eğer zannedildiği gibi bir çalınma durumu söz konusuysa NFL’in kamera kayıtlarından formayı bulması bekleniyor. Aksi takdirde geriye kalan tek yöntem Patriots takım sahibi Robert Kraft’ın da dediği gibi online sitelere bakmak olacak.