NFL’de en son 2011 yılında forma giyen oyun kurucu Vince Young, Amerikan futboluna geri dönmeye hazırlanıyor. Young’ın bu amçla anlaştığı Leigh Steinberg isimli menajer geçtiğimiz gün Twitter’dan açıklama yaptı ve oyuncunun Amerikan futbolu oynamak istediğini belirtti.

Steinberg aynı zamanda CFL takımı Saskatchewan Roughriders ile görüştüklerini de yazdı. 33 yaşındaki Young en son 2011 yılında Philadelphia Eagles ile altı maç oynamış ve toplamda 866 yard, dört touchdown ve dokuz interception atmıştı.

Sonrasında Green Bay Packers, Buffalo Bills ve Cleveland Browns ile antrenmanlara çıkan Young, bu takımlarda umduğunu bulamamıştı. Çareyi mezun olduğu üniversitede bulan Young Amerikan futbolunu bırakıp okulun bir departmanında işe başlamıştı.

Kolej kariyerini Texas Longhorns’da geçiren Young, takımı arka arkaya iki yıl Rose Bowl şampiyonluğuna taşıdı. Ulusal şampiyonu belirleyen 2006 Rose Bowl’unun son saniyelerinde koştuğu touchdown ile USC Trojans’ı yıkan ve Los Angeles ekibinin iki sezonluk şampiyonluk serisini noktalayan Young, 2005 yılındaki Heisman Trophy oylamasını USC running back’i Reggie Bush’un arkasında ikinci sırada bitirirken, 2006 NFL Draftı’nda Tennessee Titans tarafından üçüncü sıra seçildi.

Çaylak sezonunda on üç maçta forma giyen Young, sekiz galibiyet aldı ve o sezonu 2,199 yard, yedi tanesi koşu touchdown’u olmak üzere toplamda on dokuz touchdown ile tamamladı. Young aynı zamanda o sezon maçın sonlarına doğru yenik durumdayken galip gelmesini bildi ve bunu beş kez yaparak bu alanı birinci sırayla tamamladı.

Titans ile geçirdiği beş sezonda 8,694 yard ve 46 touchdown’lık performans gösteren Young aynı zamanda 1,380 yard koştu ve 12 koşu touchdown’u kaydetti. Titans ile çıktığı 47 maçın 30’unu kazanan Young’ın yeni adresi sizce NFL’de mi olacak?