Kariyerinin en parlak yıllarında emekli olmak, NFL oyuncularında pek sık rastlanan bir durum değildir. Ancak Indianapolis Colts takımının punter’ı Pat McAfee dün attığı tweet ile tam da kariyerinin bu zamanlarında kariyerini sonlandırdığını duyurdu.

McAfee yaptığı açıklamalarda, “Bu oldukça zor bir karardı çünkü Colts ailesini gerçekten çok seviyorum. Sanırım bu yüzden Ryan Grigson (bir önceki genel menajer) döneminin sona ermesine bu kadar üzüldüm; çünkü o ve Jim Irsay (Colts takımının sahibi), bana ve aileme evrenin hediyeleriydi diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Amerikan futbolundan arta kalan zamanında komedyenlik de yapan McAfee, Irsay methiyesine “Jim Irsay, benim Amerikan rüyasını yaşayabilmemi sağlayan kişidir. Onu, takım arkadaşlarımı ve sahip olduğumuz genç yetenekleri seviyorum, bu nedenle takımdan ayrılmak gerçekten zor.” diyerek devam ederken komedyenlikle ilgili “Ama eğer yaratıcı bir insansanız ve insanları bu yönünüzle güldürebiliyorsanız  sizi asıl tatmin eden şey budur. Bir insanın gününü daha iyiye götürebilmek, bana şu an tanınan fırsat bu.” açıklamasını yaptı.

McAfee, 2009 NFL Draftı’nda Indianapolis Colts tarafından yedinci turda seçilmişti. Tüm kariyerini Colts’ta geçiren McAfee, geçen sezon da dahil olmak üzere iki kez Pro Bowl’a seçilmeyi başardı. Ancak geçen Pazartesi Jim Irsay’le yaptığı bir saatten uzun süren bir müzakereden sonra başarılı oyuncu, futboldan sonraki hayatına başlamaya hazır olduğuna karar verdi. McAfee, ‘Barstool Sports’ adlı spor blogunda çalışacağını da duyurdu.

29 yaşındaki yıldız punter, 2014 yılında imzaladığı 14.5 milyon dolar değerindeki beş yıllık sözleşmesinin bitimine daha iki yıl varken lige veda etti. Ligde geçirdiği sekiz senesinde gayet mutlu olmasına rağmen, futboldan fazlasını aradığını belirten McAfee, “NFL gerçekten çok cool, bir oyun kurucu olsaydım ya da oyunda daha etkili bir pozisyonda oynasaydım gerçekten sevebilirdim. Ama punter olarak oynamak beni tam anlamıyla tatmin etmiyordu.” açıklamasını yaptı.

Yıldız punter, komedyenlik kariyeri ile ilgili ise “İnsanları güldürmeye başladığımda beni gerçek anlamda mutlu eden şeyin bu olduğunu anladım. Bu sanki, ‘İnsanları asıl buradan vurabiliyorum.’ gibi bir histi ve şimdi tam zamanlı bunu yapabileceğim boş zamanım olacak. Ne zaman yapmanız gereken şeyi keşfettiğinizi anlarsanız, bu rahatlatıcı bir durumdur. NFL’deyken sadece punt’a ve mükemmel olmaya odaklanmalıydım. Bu iş tam odaklanma istiyordu. İnsanlar her zaman dışarıda bir şeyler yaptığımı düşünse de, artık dışarı çıkmak istemiyordum. NFL oyuncusu olmak çok fazla dikkat gerektiriyor ama artık aslında yapmam gerektiğini düşündüğüm şeylere odaklanmak istiyorum.” dedi.

Bir konuşmasında hayatının kötü seçimlerden ibaret olduğunu ve muhtemelen bu emeklilik kararının da bu seçimlerin en başında yer alacağını söyleyen McAfee, böylece takımdan ayrılmış olsa da unutulmayacaklar arasında yerini almış oldu.