Geçen sezonun en kötü hücum eden ikinci takımı olan San Francisco 49ers, yeni koçu Kyle Shanahan ve yeni genel menajeri John Lynch ile önce hücuma el atıyor. Transfer yasağının bitmesiyle ardı ardına hamleler yapan 49ers’ın kadrosuna kattığı en önemli isimlerden biri wide receiver Pierre Garcon oldu.

Geçen sezon 49ers kadrosundaki en başarılı wide receiver, sezonun başlamasına bir hafta kala kadroya katılan Jeremy Kerley olmuştu. Kerley, 64 pas ve 677 yard’lık performansıyla Torrey Smith ve Quinton Patton gibi isimleri geride bırakmıştı. 2017 sezonu öncesi yeniden yapılanmaya girerek pek çok oyuncuyla yollarını ayıran 49ers, bunların içine hayal kırıklığı yaratan Torrey Smith’i de dahil etti ve wide receiver kadrosunda ciddi değişikliklere girdi.

Kyle Shanahan’in Washington Redskins hücum koordinatörü olduğu dönemde Redskins’e transfer olan Garcon, kariyerinin en iyi sezonunu geçirmişti. Çok güvenilir ellere sahip olan ve iyi de blok yapan yıldız oyuncu, Shanahan yönetimindeki 2012 sezonunu 113 pas ve 1346 yard ile tamamlamıştı.

İki taraf arasındaki sözleşmenin detayları henüz tam olarak açıklanmasa da 100 milyon dolardan fazla harcama kotası bulunan 49ers’ın Garcon’a yıllık yaklaşık 16 milyon dolar vermesi bekleniyor. Bunun her iki taraf için de iyi bir anlaşma olduğunu söyleyebiliriz. 49ers’ın güvenebileceği ve koçun sistemini bilen oyunculara ihtiyacı var. Kariyerinin sonlarına yaklaşan Garcon ise önümüzdeki sezon 31 yaşına girecek.

Shanahan’ın 49ers koçu olarak ilan edilmesinden beri Redskins oyun kurucusu Kirk Cousins’ın da San Francisco’ya geleceği konuşuluyordu. Düne kadar kadrosunda bir oyun kurucusu bulunmayan 49ers, geçen sezonu Houston Texans ile geçiren Brian Hoyer’ı kadrosuna kattı ve Cousins’a muhtaç olmadığını gösterdi.

Eski takım arkadaşı Garcon’un gelmesiyle Cousins dedikoduları biraz kuvvetlense de 2017 NFL Draftı’nda ikinci seçim hakkını elinde bulunduran San Francisco temsilcisi, çözümü burada da arayabilir. Kadrosunda pek çok boşluk bulunan 49ers’in bunları bir senede kapatması pek de mümkün değil. Ancak yeni yönetim kadrosuyla transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan 49ers’ın en azından doğru yolda ilerlediğini söyleyebiliriz.