Geçen sezonu Kansas City Chiefs formasıyla Alex Smith’in yedeği olarak geçiren ve oynadığı üç maçta üç touchdown pası atarak başarılı bir yedek olan Nick Foles, eski yuvasına geri dönüyor. Kendisini 2012 NFL Draftı’nın üçüncü turunda seçen Philadelphia Eagles ile iki yıllığına anlaşan Foles, yedi milyonu milyonu garanti olmak üzere toplam 11 milyon dolara imza attı.

Kariyerinin en iyi sezonunu Chip Kelly yönetimindeki Eagles ile geçiren oyun kurucu 2013 sezonunda 10 maçta 2891 yard, 27 touchdown ve sadece iki top kaybı ile oynayarak Pro Bowl’a seçilmişti.

Aynı sezon bir maçta yedi touchdown pası atarak NFL rekorunu egale eden oyuncu, sezonu 119.2 pasör reytingi ile tamamlayarak ligin zirvesine oturmuş ve “Yeni bir yıldız doğdu.” konuşmalarını başlatmıştı.

Ancak Eagles’ın önemli oyuncuları ile yollarını ayırması ve karşı savunmaların Kelly’nin hücum sistemine alışması sonucu Foles’un da başarısı azalmıştı. İki sezon sonra Sam Bradford karşılığında o zamanki adıyla St. Louis Rams’e takas edilen olan oyuncu, burada 11 maçta yedi touchdown ve 10 top kaybı yaparak hayal kırıklığı yarattı ve Case Keenum’un arkasında yedek oyun kurucu seviyesine düştü.

Kariyerinde 36 maçta 20 galibiyeti bulunan Nick Foles, doğru şartlar altında maç kazanabileceğini gösterdi. Ancak Eagles’ı bir zamanlar playoff’lara taşıyan tecrübeli oyuncunun Philadelphia’daki yeni rolü, geçen sene başarılı bir çaylak sezonu geçiren Carson Wentz’e destek olmak olacaktır.

Öte yandan kadrosuna Foles’u katan Eagles, böylece geçen sene NFL’in en çok kazanan yedeği yaptığı Chase Daniel ile de yollarını ayırdı. 2016 off-season’ında kadrosunda Sam Bradford bulunmasına rağmen Daniel’a üç yıl 21 milyon dolarlık bir kontrat veren Eagles, bununla da yetinmemiş ve Cleveland Browns’a tonla draft hakkı yollayarak ikinci sıradan Carson Wentz’i seçmişti.

2016 NFL Sezonu’nun hemen öncesinde Bradford’ın takımdan ayrılmasına rağmen Wentz’in arkasında sadece bir kez sahaya çıkan ve 16 yard’lık tek bir pas atan Daniel, bu seneki Eagles salary cap’inde yedi milyon dolarlık yer işgal edecekti.