Yeni sezonun resmi başlangıç tarihinden önce kadrosunda yer açmak isteyen takımlar, temizlik işlemine devam ediyor. Bu takımlara son eklenen ise Buffalo Bills oldu. Beş oyuncuya yollarını ayırdıklarını açıklayan Bills’in ilan ettiği isimler arasında en dikkat çekenler kicker Dan Carpenter ve cornerback Nickell Robey-Coleman olarak öne çıktı.

Dört yıldır Bills’in kicker’ı olarak görev yapan Carpenter, bilindik bir isim olsa da takımdan gönderilmesi şaşırtıcı olmadı. Geçen sezon beş defa ekstra sayı vuruşu kaçıran Carpenter, ekstra sayı 32 yard çizgisine çekildiğinden beri ise toplamda 11 defa hedefi ıskaladı.

2016 yılında 40 yard üzeri vuruşlarda 11’de 5 ile oynayan oyuncu, %76’lık saha golü başarısıyla da NFL’in en kötü ikinci kicker’ı olmuştu. Carpenter ile yollarını ayıran Bills böylece 2.4 milyon doları kasasında tutmuş oldu.

2013 yılında draft edilemedikten sonra Bills kadrosuna katılan Robey-Coleman’ın sözleşmesinin feshedilmesi ile sürpriz oldu. Dört yıldır takımın savunma düzeninde önemli bir rol oynayan oyuncu geçen sezon tüm maçlarda forma giymişti. 2016 sezonunu yedi pas savunması, iki top çalma ve bir touchdown ile tamamlayan oyuncunun dört yıllık kariyerinde ise 28 pas savunması, üç top çalma, iki fumble ve beş sack bulunuyor.

17 yıldır playoff’a kalamayan Buffalo ekibi, Robey-Coleman ve Carpenter dışında long snapper Garrison Sanborn, tight end Gerald Christian ve safety Phillip Thomas’ı da serbest bıraktı.

Yollarını ayırdığı beş oyuncudan toplam 6.08 milyon dolar tasarruf eden Bills, yeni sezon öncesi 24.3 milyon dolarlık cap space’i ile off-season’da en az harcama yapabilecek 12. takım konumunda. Bills’in kadrosunda ise 45 oyuncu bulunuyor. Oluşturması gereken 90 kişilik kadronun sadece yarısına sahip olan Buffalo temsilcisinin bundan sonra ekonomik ama agresif olması gerekecek.