2012 NFL Draftı’nın ilk turunda 11. sıradan Kansas City Chiefs’in yolunu tutan nose tackle Dontari Poe, Atlanta Falcons ile bir yıllık anlaşmaya vardı. Kariyerinde 13 sack’i bulunan 26 yaşındaki oyuncuyla yeni takımı arasındaki sözleşmenin minimum değeri sekiz milyon dolar ancak ekstra primler ile birlikte yıldız oyuncunun alacağı, 10 milyon dolara kadar çıkabilir.

191 cm.’lik boyu ve 157 kiloluk dev cüssesiyle öne çıkan Poe hakkında konuşan Falcons genel menajeri Thomas Dimitroff “Poe çok atletik bir oyuncu. Savunma hattımızdaki mevcut oyuncularımıza çok iyi uyum sağlayacaktır. Onu kadromuza katabildiğimiz için çok kutluyum” dedi.

Kariyeri boyunca hem koşu hücumunu durdurmada hem de pas hücumlarında oyun kurucuya baskı yaratmakta çok başarılı olan Poe, geçen sezon beklentilerin biraz altında kalmıştı. Profesyonel olduğundan beri sadece iki maç kaçıran başarılı oyuncunun kariyerinde iki adet touchdown’u da bulunuyor.

Oyuncusunun atletik özelliklerinden faydalanmayı iyi bilen koç Andy Reid sayesinde Poe, iki koşu touchdown’u yaparken geçtiğimiz sezon Denver Broncos’a attığı touchdown pasıyla, NFL tarihinde touchdown pası atan en büyük cüsseli oyuncu olmuştu.

Poe’nun başka bir takımla anlaşacağını düşünen Chiefs, hafta başında Philadelphia Eagles’ın tecrübeli defansif end’i Bennie Logan’ı kadrosuna katmıştı. Ancak Logan, Poe’nun yerini tam olarak dolduramayacaktır.

Diğer taraftan, bu sene de Super Bowl’u hedefleyen Falcons için Poe transferi nokta atışı oldu diyebiliriz. Fakat başarısı, Kyle Shanahan’ın kurguladığı hücum organizasyonlarına bağlı olan Atlanta temsilcisinin Super Bowl’a tekrar çıkması için aynı hücum verimliliğini göstermesi şart.