Kariyerine 2003 yılında Dallas Cowboys ile başlayan Jason Witten, bir Cowboy olarak emekli olma yolunda ilk adımı attı. 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu takımı ile dört yıllık sözleşme imzaladı.

2003 NFL Draftı’nın 69. sırasında Jerry Jones tarafından seçilerek profesyonel olan başarılı tight end, kariyerinde Cowboys ile yaptığı dördüncü sözleşmeye imza attı.

11,888 yard ile Cowboys tarihinde Michael Irvin’in arkasından ikinci sırada bulunan oyuncu, 14 senede yakaladığı 1,089 pas ile Cowboys rekorunu elinde bulunduruyor. 10 defa Pro Bowl’a seçilerek toplamda 223 maça çıkan oyuncu, geçen sezon 673 yarda imza atmıştı.

Hem kişiliği hem de performansları ile Cowboys tarihinin efsanelerinden biri haline gelen Witten’ın takımda kalması, Prescott ve Elliott gibi iki genç yıldız barındıran Dallas ekibi için çok önemliydi.

Takım geleneğine çok önem verdiği bilinen Jerry Jones böylece bir sonraki nesile de, 13 yıldır hiç maç kaçırmayan Witten ile Cowboys kültürünü aktaracaktır.

Özetle, Witten ilerleyen yaşına rağmen hem saha içi hem de saha dışındaki hareketleriyle, 2021’e kadar NFL’in en sevilen simalarından biri olmaya devam edecek…