Kansas City Chiefs, yıldız running back’i Jamaal Charles’ı serbest bıraktığını açıkladı! Geçtiğimiz sezon AFC’de konferans finalinin kapısından dönen Chiefs’te CEO Clark Hunt, genel menajer John Dorsey ve head koç Andy Reid yaptıkları açıklamada Charles teşekkürlerini ilettiler.

Dorsey, yaptığı açıklamada Jamaal Charles büyük bir hayranlık duyduğunu, bu kararın hiç kolay olmadığını ancak Charles ile yolları ayırmanın takımın için en iyisi olduğunu dile getirdi.

30 yaşındaki Jamaal Charles, 2008 yılı NFL Draftı’nda üçüncü turdan seçilmişti. 2009 sezonunun ortalarına doğru takımın as running back’i olan Charles, o günden beri NFL’in en dominant running back’leri arasında anılıyordu.

NFL’in en köklü takımlarından Chiefs’in tarihinde tüm zamanlarda en fazla yard koşan (7,260) ve top taşıma başına en çok mesafe kaydeden (5.5) oyuncu olan Charles, aynı zamanda takım tarihinde bir maçta en fazla koşan oyuncu rekorunu da elinde bulunduruyor (Denver Broncos karşısında 2010 yılında 259 yard).

2015 sezonu öncesi yaptığı “NFL’in LeBron James’iyim” açıklamasıyla da uzun süre gündemden düşmeyen Charles’ın kariyeri son dönemde sakatlıklar yüzünden ciddi bir düşüşe geçmişti. 2011 ve 2015 sezonlarında çapraz bağlarından sakatlanan yıldız oyuncu 2011’de 14 maç, 2015 ve 2016’nın toplamında ise 24 maç kaçırmıştı.

2011 yılındaki sakatlığından muhteşem bir biçimde geri dönen Charles, ertesi sen 1,509 yard koşarak kariyer rekoru kırmıştı. 2013 sezonunda ise toplam 19 touchdown’a (12 koşu, yedi receiving) imza atmıştı. Ancak başarılı oyuncu son sakatlığı sonrası bir türlü eski formuna kavuşamamıştı.

Geçtiğimiz sezonun dördüncü haftası sahalara geri dönen Charles, iki maçta forma giyip tekrardan sakatlığı sonrası kenarda kalmak zorunda kalmıştı. Dizindeki sorunlar nedeniyle sezon içinde tekrardan ameliyat olan Charles, sezon sonunda sağlığına kavuşmuş ancak takım onu oynatmayı tercih etmemişti.

Jamaal Charles’ın yokluğunda geçen sezon Kansas City’nin as running back’i olan Spencer Ware’in artık koşu hücumunda tüm ipleri eline alması bekleniyor. Charles, 2017 sezonu için bir takım ile anlaşıp anlaşamayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.