Kulüpler 1. Ligi’nde üçüncü hafta, oynanan dört karşılaşma ile geride kaldı. Büyük çekişmeye sahne olan Koç Rams-Boğaziçi Sultans maçı haftaya damgasını vururken Sakarya Tatankaları, zorlu geçmesi beklenen mücadelede İTÜ Hornets’i rahat geçerek ligdeki üçüncü galibiyetine ulaştı.

Haftanın açılış maçında, Cumartesi günü Gazi Üniversitesi Rektörlük Sahası’nda Gazi Warriors ve ODTÜ Falcons’u karşı karşıya getiren maçta gülen taraf, 14-6’lık skorla ODTÜ ekibi oldu.

Falcons, böylece hem geçtiğimiz hafta aldığı Koç Rams mağlubiyetinin etkilerini üzerinden atarken ilk hafta mağlup ettiği Hacettepe Red Deers’ın ardından ikinci galibiyetine ulaştı. İlk hafta Sakarya Tatankaları’na ikinci hafta Red Deers’a kaybeden Warriors ise galibiyet hasretini üç maça çıkarttı.

İlk dört sırayı yakından etkileyecek olan Sakarya Tatankaları – İTÜ Hornets maçında ise Tatankalar, evinde ağırladığı Hornets karşısında 34-7 gibi oldukça rahat bir skorla zafere uzanarak ilk ikideki yerini sağlamlaştırdı. Geçtiğimiz hafta Boğaziçi Sultans’ı yenerek ivme yakalayan Hornets ise bu sonuçla tek galibiyette kaldı.

Üçüncü haftada sonucu dikkat çeken bir maç da Yeditepe Eagles ve Hacettepe Red Deers arasında oynandı. Geçtiğimiz hafta Warriors’ı yenerek Kulüpler 1. Ligi’ne gerçek anlamda “Merhaba” diyen Red Deers karşısına favori olarak çıkan Eagles, geriye düşmesine rağmen Hacettepe ekibini 20-13’lük skorla mağlup etti ve Hornets’in Tatankalar’a kaybetmesiyle üçüncü sıranın tek sahibi oldu.

TAFL’nin son dönemindeki finallerin iki gediklisi, Koç Rams ve Boğaziçi Sultans’ın karşı karşıya geldiği haftanın maçında ise Rams, üçüncü çeyrekte 14 sayılık farktan geri gelerek güçlü rakibini 41-34’lük skorla dize getirdi ve namağlup unvanını korudu.

İlk iki hafta rakipleri karşısında bekleneni veremeyen ve Rams karşısında galip gelerek sükse yapmayı amaçlayan Sultans ise, üçüncü çeyreğini 34-20 önde geçtiği maçın son çeyreğinde 21 sayıya izin vererek bu sezonki ilk galibiyetinden oldu ve Warriors ile birlikte ligin henüz galibiyetle tanışamamış iki takımından biri olarak kaldı.

Kulüpler 1. Ligi’nde üçüncü haftanın tamamlanmasıyla gözler, 25-26 Mart tarihlerinde oynanacak olan dördüncü hafta maçlarına çevrildi. ODTÜ Falcons’ın Boğaziçi Sultans’ı Ankara’da, Yeditepe Eagles’ın ise Gazi Warriors’u İstanbul’da ağırlayacağı haftada Koç Rams ve Sakarya Tatankaları arasında oynanacak olan maç, mağlubiyet yüzü görmemiş iki takımı karşı karşıya getirecek olması sebebiyle haftanın maçı olarak öne çıkıyor. Son karşılaşma ise Hacettepe Red Deers ve İTÜ Hornets arasında İstanbul’da oynanacak.