Manti Te’o Los Angeles Chargers’daki dört senesinin ardından Saints ile anlaştı. New Orleans Saints yaptığı bu anlaşmayla savunmasını güçlendirmiş oldu. Başarılı linebacker geçen sezon aşil tendonundan geçirdiği sakatlık sebebiyle sadece üç maçta görev alabilmişti.

Dört sezon önce ikinci turdan büyük umutlarla draft edilen Manti Te’o, hiçbir sezonda 16 karşılaşmanın tamamında görev alamadı.

26 yaşındaki oyuncu sağlıklı olduğunda başarılı bir grafik çizmeyi başardı, kariyerinin en iyi geçirdiği 2015 senesinde 12 maçta 83 tackle ile oynadı. Fakat NFL seviyesinde sağlıklı kalmayı başaramadığı için Los Angeles Chargers’ın ona yeni bir kontrat teklif etmediği de söylentiler arasında.

Te’o 2012’de Notre Dame’de iken takımının National Championship karşılaşmasına çıkmasında önemli rol oynamıştı. Chargers kariyeri istediği gibi gitmese de, yeni bir başlangıç yetenekli oyuncunun aradığı şey olabilir.

New Orleans savunması geçen sezonu rakibe verilen toplam yardda 27. sırada bitirerek ligin en kötüleri arasında yer almıştı. Transfer dönemi başladıktan sonra Saints, Carolina Panthers’tan linebacker A.J. Klein ile de sözleşme imzaladı. Te’o ile de anlaşan New Orleans Saints, savunmasını yenileme konusunda ne kadar agresif davrandığını herkese gösterdi.

Kadrosunda hâlihazırda Stephone Anthony ve Dannell Ellerbe de bulunan New Orleans bu hamlelerle linebacker pozisyonunda derinlik oluşturdu ve işbu hamleler ile Saints için savunma bakımından NFL’in iyi ekiplerinden biri olma yolunda sağlam bir adım olarak görülebilir…