2016 NFL sezonunda sadece iki galibiyet alabilen ve son yıllardaki düşüşüne devam eden San Francisco 49ers’ta yeniden yapılan sürecinde kadrodaki temizlik devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde kendilerini 2013 yılında Super Bowl’a taşıyan Colin Kaepernick ile yolları ayrılan 49ers şimdi de yıldız wide receiver’ı Torrey Smith’i takımdan kesti.

Torrey Smith’in takımdan kesildiği haberini ise ilk olarak, artık NFL Network’te çalışan Baltimore Ravens’ın eski wide receiver’ı Steve Smith duyurdu. Steve Smith ile Torrey Smith, 2014 yılında bir sezon Ravens’ta forma giymiş ardından Torrey Smith, San Francisco’nun yolunu tutmuştu.

İki sezon önce off-season’ın dev transferlerinden biri olan Torrey Smith, 22 milyon doları garanti olmak üzere, beş yıllığına 40 milyon dolarlık bir kontrata 49ers’a gelmişti. Şimdi takım Smith’i keserek salary cap’inde 4.8 milyon dolarlık bir yer açmış oldu.

Torrey Smith, San Francisco’da geçirdiği iki sezonda eski günlerini aratmıştı. İki yılda 28 maçta forma giyen yıldız oyuncu toplamda 930 yard ve yedi touchdown’lık bir performans sergilemişti. 28 yaşındaki oyuncu geçen sezon dört maç kaçırmış ve beyin sarsıntısı sebebiyle sezonu sakat oyuncular listesinde kapatmıştı. Smith, 2016 sezonunda sadece 267 yard ve üç touchdown yapabilmişti.

İlginç olan ise; Torrey Smith’in yeni koç Kyle Shanahan ile sıkıntılı günlerinden arınıp, eski performansına dönmesi bekleniyordu. Yıldız oyuncu geçtiğimi ay yeni koçu hakkında çok olumlu konuşmuştu.

Smith, ayrılığı sonrası Twitter hesabından “Seneye eski performansıma döndüğümde şaşırmayın…” demekle yetindi. Receiver kadrosundaki en iyi ismi Jeremy Kerley olan 49ers’ın bu pozisyonu şu anda ligin en zayıfları arasında yer alıyor. San Francisco ekibinin off-season’da wide receiver konusunda ne gibi hamleler yapacağı merakla bekleniyor…