Geride bıraktığımız NFL sezonunda sahaya çıkarttığı üç quarterback’i Jay Cutler, Brian Hoyer ve Matt Barkley’i sezon sonunda bir bir serbest bırakan Chicago Bears, hücumu sırtlaması için Mike Glennon ile anlaşmıştı. Bu kadar önemli bir pozisyonda Glennon ile yetinmeyeceği düşünülen Bears, beklentileri boşa çıkarmadı ve Mark Sanchez ile kadrosuna veteran takviyesi yaptı.

2016 sezonu öncesi Denver Broncos ile anlaşan ancak pre-season’da oldukça kötü bir performans sergileyip formayı Trevor Siemian’a kaptıran 30 yaşındaki Sanchez, Broncos ile yeni sezonu görememiş ve Eylül ayının başında takım tarafından serbest bırakılmıştı. Denver’dan ayrıldıktan saatler sonra ise Dallas Cowboys ile el sıkışa tecrübeli oyun kurucu, sezon boyunca Tony Romo ile birlikte Dak Prescott’ın yedekliğini yapmıştı.

Prescott’ın yıldızlaştığı sezonda sadece üç maçta saha yüzü gören Sanchez, bu karşılaşmalarda denediği 18 pasın ikisinde de intercept edilmişti. Sekiz sezonluk NFL kariyerinde ise çıktığı 72 karşılaşmada Sanchez’in 82 touchdown pası ve 82 interception’ı bulunuyordu. Bu dönemde attığı pasların yüzde 56.1’inde isabeti yakalayan oyun kurucunun, passer rating’i ise 73.9’da kaldı.

Sanchez, her ne kadar son üç sezonda sırasıyla Philadelphia Eagles, Broncos ve Cowboys tecrübeleri yaşayıp o takım senin bu takım benim dolaşsa da Amerikan futboluseverler kendisini daha çok beş sezonluk New York Jets macerasıyla hatırlıyor.

2009 NFL Draftı’nda Jets’in ilk tur beşinci sıradan seçtiği USC çıkışlı Mark Sanchez, kariyerinin ilk iki sezonda takımıyla birlikte AFC Konferans Finali’nde boy gösterme onuru yaşamış ancak önce Indianapolis Colts sonra da Pittsburgh Steelers’a kaybederek Super Bowl’da boy gösterme fırsatını kaçırmıştı.

2010 sezonu sonrası ise performansı hızla düşen Sanchez, 2012 sezonu Şükran Günü maçınnda aldığı snap sonrası yaptığı koşuda kendi hücum hattı oyuncusunun kalçasına çarpıp fumble yapınca, tarihe “Butt Fumble” (Kalça fumble’ı) olarak geçen akıl almaz bir pozisyona imza atıp performansındaki düşüşü adeta perçinlemişti.

Bears’la imzaladığı anlaşma primlerle birlikte kendisine iki milyon dolara kadar kazandıracak olan Sanchez, her ne kadar Glennon’a tecrübe anlamında üstünlük sağlasa da genç quarterback’in bu sezon takımdan 16 milyon dolar alacak olması bile kendisinin ilk 11 quarterback’i olarak sahaya çıkacağını garanti ediyor. Tabi geçtiğimiz sezonu 3-13 gibi yüz kızartıcı bir skorla bitiren Bears, önümüzdeki ay düzenlenecek draft’ta yüksek turlardan quarterback seçip pozisyonel rekabeti de artırabilir.