Tom Brady’nin Super Bowl 51 sonrası çaldırdığı maç formasının bulunması, beraberinde birçok soru işaretini de birlikte getirdi. “La Prensa” isimli bir Meksika gazetesinin yöneticisi olan Mauricio Ortega’nın formayı çaldığının belirlenmesinden sonra Ortega’nın elinde eski Super Bowl’lara ait eşyaların da olduğu anlaşıldı! Ancak Ortega’nın hırsızlıklarının ne kadar geriye gittiği henüz bilinmiyor.

Yapılan araştırmalara göre Ortega, bugüne kadar 20 adet Super Bowl’a basın kartını kullanarak girdi. Ele geçirilen bilgilere göre Ortega, Houston’a eski Super Bowl’lara ait hatıra eşyaları ile birlikte geldi. Bunların arasında Von Miller’in Super Bowl 50’de (2015) giymiş olduğu kask da olduğu tahmin ediliyor çünkü Ortega bu parça için fiyat araştırması yapmış.

Öte yandan, Brady’nin Super Bowl LI formasının takibini yapan FBI, bu takibi esnasında efsane quarterback’in kayıp Super Bowl XLIX (2014) formasını da ele geçirdi. Kayıp olduğu NFL tarafından iki yıldır sır gibi saklanan o formanın, Ortega’nın hırsızlık serisinin başlangıcını oluşturuyor olması muhtemel.

Ancak buna rağmen, Ortega’nın elinde eski oyun kurucu Kurt Warner’ın Super Bowl’da giydiği formanın da bulunduğu iddia ediliyor. Bakalım soruşturma derinleştikçe, bu kurnaz Meksikalı’dan daha ne kadar Super Bowl eşyası çıkacak?
(Kleptoman: Gereksinimi olmamasına rağmen, başkalarının eşyalarını çalma hastalığına sahip kimse)