Türkiye’de her geçen gün gelişmekte olan Kadınlar Bayrak Futbolu’nda bu hafta sonu ilk defa Ankara’da bir turnuva düzenlenecek. Turnuvanın ev sahipliğini Hacettepe Legendeers yapacakken, bu organizasyona Ankara’dan Başkent Lady Knights ve ODTÜ Falcons takımlarıyla Ankara dışından Afyon Kocatepe Victory Walkers, Karabük Lady Steelers ve Ege Lady Dolphins takımları katılacak.

Altı takımlı turnuvada ilk maçlar 22 Nisan Cumartesi günü (17:00-21:30) oynanacak, kalan maçlar ve finaller ise 23 Nisan Pazar günü (08:00 – 21:30) oynanacak.

20-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Türkiye Şampiyonası öncesi katılacak tüm takımlar, yaklaşık 160 sporcu için güzel bir fırsat olan turnuvada ODTÜ Falcons ve Karabük Lady Steelers takımları ilk kez turnuva heyecanı yaşayacaklar.

Turnuvanın bir farklı yönü ise ilk defa resmi olarak bir turnuvaya hakem atanması oldu. Bugün açıklanan hakem atamalarında turnuva hakemlerinin de ismini görme fırsatımız oldu.

Türkiye’de şu an aktif olan takım sayısı 30’a yaklaşırken bu tip turnuvaların artması ve federasyon tarafından düzenlenecek şampiyona ve şampiyonalar gittikçe önem kazanıyor. Tüm oyuncuların beklentisi olan milli takımın kurulabilmesi ve Avrupa seviyesinde mücadele etmek için gereken adımların atıldığını görmek sevindirici. Seneye Üniversiteler Ligi için de taban oluşturacak bu çalışmaların olumlu sonuçlarını umarım en kısa sürede görürüz.

Katılacak tüm takım ve sporculara başarılar. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde düzenlenecek bu keyifli organizasyonda görüşmek dileğiyle…