Kadrosunda Brock Osweiler ve Cody Kessler’ı bulunduran Cleveland Browns, bir draft’ın daha yüksek turlarından quarterback seçmeden duramadı ve Tennessee Titans’tan aldığı ikinci tur 52. sıra hakkı ile Notre Dame Irish Fighting quarterback’i DeShone Kizer’i seçti.

NFL 2017 Draftı’nda ilk sıranın sahibi Browns, bu hakkını defansif end Myles Garrett için kullandıktan sonra Mitch Trubisky ve Patrick Mahomes II gibi 2017 draft sınıfının en iyi quarterback’lerinden ikisinin bir bir seçildiğine şahit olmuştu.

İlk tur 12. sırada, son ulusal şampiyon Clemson Tigers’ın quarterback’i DeSahun Watson’ı seçme şansına sahip olmasına rağmen Browns, bu sırayı Houston Texans’a takaslamış ve oyun kurucu depth chart’ında büyük eksiklikler barındıran Texans’ın Watson’a kavuşmasını sağlamıştı. Tabi bu hamle, Texans için 2017 ve 2018 draft’larında sahip olduğu iki ilk tur hakkına mal olmuştu.

Off-season’da da Texans ile büyük bir takas gerçekleştiren Browns, Houston ekibinin salary cap’ini oldukça zorlayan Brock Osweiler’ı kadrosuna katmıştı. Osweiler’a ek olarak Browns’un quarterback kadrosunda, geçtiğimiz sezon RGIII ve Josh McCown’un sakatlıklarında formayı devralan ve iki veterandan daha iyi işler çıkaran Cody Kessler da bulunuyor.

Öte yandan, Browns’un Kizer’ı seçmeden önce Jimmy Garropolo için son bir atak daha yaptığı ancak New England Patriots ile anlaşamadığı belirtildi. Off-season’ın başından beri Garropolo ile ilgilendiği veya ilgilenmesi gerektiği yönünde haberler çıkan Cleveland ekibi, son çabasında da başarılı olamayınca Kizer’ı seçme yoluna gitti.

1999 sezonundan bu yana tam 26 farklı ilk 11 quarterback’i ile oynayan Browns’da, 27. ismin Kizer olacağı şimdiden konuşulmaya başladı…