Running back potansiyeliyle öne çıkan 2017 NFL Draftı’nda Leonard Fournette (Jacksonville Jaguars) ve Christian McCaffrey (Carolina Panthers) ikilisinin ilk turda seçilmesinin ardından gözler Dalvin Cook ve Joe Mixon’ın üzerine çevrilmişti.

Draft öncesi ilk turdan seçilmesi konuşulan Dalvin Cook ve Joe Mixon, ikinci turun hemen başından NFL’e adımlarını attılar. FSU’nun yıldızı Dalvin Cook, 41. sıradan Minnesota Vikings’e giderken, Oklahoma Sooners forması giyen Joe Mixon, 48. sıradan Cincinnati Bengals’ın yolunu tuttu.

Vikings, Cook’u seçmek için 48. sırayı ve dördüncü tur draft hakkını Cincinnati Bengals’a gönderirken, 22 yaşındaki oyuncuyu, 2007’de yedinci sıradan seçtiği Adrian Peterson sonrası ilk 50’den draft ettiği ilk running back yaptı.

Off-season’da Adrian Peterson ile yollarını ayıran Vikings, şimdi Dalvin Cook’un efsane running back’in yerini doldurmasını umacak. Minnesota ekibi geride bıraktığımız aylarda Oakland Raiders’ın running back’i Latavius Murray’i de kadrosuna katmıştı…

Günlerdir bir running back seçeceği konuşulan Cincinnati Bengals ise 41. sıra hakkını verdiği Vikings’in Cook’a yönelmesinden sonra 48. sıradan tercihini Joe Mixon’dan yana kullandı. İlk turdan seçilmesi beklenen Mixon’ın saha dışı sorunlar sebebiyle ikinci tura düşeceği konuşuluyordu.

Draft öncesinde Mixon, bir kadına yumruk attığı video ortaya çıkınca manşetlerden inmemişti. Kendisi gibi Oklahoma öğrencisi olan Amelia Molitor’ı bir restoranda yaşadığı tartışma sonrası yumruklayan Mixon, Molitor’ın yüzündeki kemikleri kırmıştı. Oklahoma Üniversitesi bu olaydan sonra Mixon’a 2014 yılında bir yıl men cezası vermişti.

Bir yıl Amerikan futbolundan uzak kalan, 100 saat kamu hizmeti cezası alan ve psikolojik danışmanlık gören Mixon, 2015 yılında sahalara dönmüş ve 13 maçta 753 yard ve yedi touchdown ile oynamıştı. 21 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon ise 12 maçta 1,274 yard ve 10 touchdown koşusuyla yıldızlaşmıştı. Bu performansa rağmen draft öncesi New England Patriots ve Miami Dolphins, karakter sorunlarıyla sebebiyle asla Mixon’ı seçmeyeceklerini açıklamışlardı.

Joe Mixon şimdi Cincinnati Bengals’ta Jeremy Hill ve Giovani Bernard ile forma savaşına girecek…

Öte yandan Tennessee Volunteers’ın yıldızı Alvin Kamara, üçüncü turdan New Orleans Saints tarafından seçilerek, draft edilen beşinci running back oldu. Saints’in kadrosunda Adrian Peterson ve Mark Ingram gibi iki yıldız running back varken böyle bir tercih yapması herkesi şaşırttı.