Tony Romo’nun emekliliğini açıklayıp tüm NFL’e sürpriz yapmasının ardından neredeyse üç haftasına rağmen, bu tartışılan karar gündemde kalmaya devam ediyor. Öyle ki son olarak Los Angeles Rams’in yeni koçu Sean McVay’in takımının ilk maçının Indianapolis Colts’a karşı olduğunu öğrenmesi sonrası, “CBS maçı, bu maçı Tony Romo mu anlatacak?” diye tepki vermesi Romo’yu tekrardan gündeme taşımıştı…

Romo’nun CBS’te bu sezon hangi maçları anlatacağı haberleri manşetleri süsleyedursun, emekli oyuncunun efsane koçu Bill Parcells, son olarak Romo’nun emekliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tony Romo’nun Denver Broncos ya da Houston Texans ile anlaşmak yerine emekli olmayı tercih etmesi hakkında konuşan Parcells, “Emekli olduğuna sevindim” açıklamasını yaptı.

“Yeter, yeter demektir. Bu oyununun sağlığınızı tehdit ettiğinizi bilmeniz lazım” diyen Parcells, Tony Romo’yu draft edilmemiş bir çaylak olarak Dallas Cowboys’a getiren koçtu.

Romo’nun gelişiminde önemli bir pay sahibi olan ve başarılı oyuncuya ilk defa formayı veren koç olan Parcells, “O gençken ona en iyi şekilde davrandığımı düşünüyorum. Eğer onu doğrudan sahaya sürseydim bu onun için çok zor olurdu. 2004 yılında Vinny Testaverde’yi aldık ve bu Tony’e çok yardımcı oldu. Vinny, titiz ve profesyonel bir oyuncuydu, hem antrenmanlarda hem de ağırlık idmanlarında. Tony onu gözlemledi.” dedi.

Her şeye rağmen, Parcells’in Romo’yu üç yıl kenarda bekletmesi herkes için mükemmel bir karar oldu…

Efsane koç “Onu 10 bin dolara aldık ve sonunda 127 milyon dolar kazandı. Ona sordum ‘Cowboys’a katılma kararının senin için şimdi nasıl sonuçlandı? Bu kararından memnun musun?” diyerek de yıldız isme bir nazire de bulundu.

Parcells, Romo’nun emekliliğine sevinmesinin yanı sıra aynı zamanda takımın veteran tight end’i Jason Witten’ın da emekliye ayrılması gerektiğini söyledi.

Bill Parcells’i bilmeyenler için kendisinin New York Giants’ın başında iki Super Bowl kazandığını, ardından New England Patriots, New York Jets ve Dallas Cowboys’u çalıştırdığını hatırlatalım.

Hall of Fame olan efsane koçun, 2005 – 2006 sezonunda Super Bowl kazanması beklenen Cowboys’un başındayken, Romo’nun playoff’ta ekstra sayı esnasında topu düşürüp takımının elenmesine sebep olmasından sonra emeklilik kararı aldığını da belirtmekte fayda var…