Super Bowl LI’de Atlanta Falcons karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atarak şampiyonluğa ulaşan New England Patriots, geleneksel Beyaz Saray ziyaretini geride bıraktı. Ancak bu yılın seremonisine protestolar damga vurdu…

Çoğu oyuncu Donald Trump’ı protesto ettiği için Beyaz Saray’daki törene katılmazken, sadece 34 Patriots oyuncusunun orada olması dikkat çekti. Takımın yıldız oyun kurucusu Tom Brady ise anne ve babasının evlilik yıl dönümü sebebiyle Beyaz Saray’daki yerini almadı. Brady’nin Trump ile olan yakın arkadaşlığı seçimler sırasında sıklıkla gündeme gelmişti.

Tören aynı zamanda Patriots’ın eski yıldızı tight end Aaron Hernandez’in hapishanede intihar ettiği gün gerçekleşti…

Donald Trump, “Hiçbir takım bu kadar uzun süre başarılı olmamıştı” diyerek Patriots’u överken birçok defa Super Bowl’da 25 sayıdan geri gelmenin ne kadar büyük bir şey olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda Trump, Danny Amendola’nın iki sayılık ekstrasına “üç sayı” diyerek bir gafa da imza atmış bulundu. Öyle ki Amerikan futbolunda ekstra sayı olarak üç puan alma durumu bulunmuyor. Ayrıca Trump, bu yorumu yaptıktan sonra oyunculara dönerek “Danny nerede?” diye sordu ancak Danny Amendola da törene katılmayan oyuncular arasında yer alıyordu…

Öte yandan Patriots’ın başarılı tight end’i Rob Gronkowski ise seremoniden önce Beyaz Saray basın toplantısına müdahale edip, Basın Sekreteri Sean Spicer’a yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorması ise günün ilginç olaylarından biri oldu.