Amerikan profesyonel beysbol ligi MLB’de yeni sezon Pazartesi günü başladı. Bunun NFL ile ne alakası var derseniz, birkaç takımın sezon açılışında ilk topu ilk atan isimler NFL yıldızları oldu.

Giants’ın yıldızı Eli Manning, New York’ta MLB’de sahne alan isimlerden biri olurken, Boston Red Sox’ın açılış maçında şovu çalan isimler New England Patriots’ın yıldızlarıydı.

Super Bowl LI’in şampiyonları Boston Red Sox’ın Pittsburgh Pirates karşısında sezonu açtığı maçta şehirlerinin taraftarlarını selamladı. Efsane quarterback Tom Brady, yıldız tight end Rob Gronkowski, başarılı running back’ler James White ve Dion Lewis, maç öncesi şovlarda beş Super Bowl kupasıyla sahadaki yerlerini aldılar.

Bu organizasyonun bir diğer önemi ise Tom Brady’nin Super Bowl’da Atlanta Falcons maçından sonra çalınan formasıyla tekrardan buluşması oldu…

Formayı çalan Meksikalı basın mensubu Martin Mauricio Ortega’nın yakalanması sonrası, geçtiğimiz günlerde forma, FBI tarafından Patriots’ın sahibi Robert Kraft’a iade edilmişti.

İşbu forma Red Sox’ın sezon açılışı öncesi Tom Brady’e geri iade edildi. Ancak Brady formasıyla birlikte taraftarları selamlarken, off-season’daki yaramazlıklarıyla gündemden düşmeyen Gronkowski, Brady’nin formasını elinden kaparak kaçmaya başladı. Ardından 40 yaşındaki efsane oyun kurucunun, NFL’in en atletik isimlerinden biri olan Gronk’u kovalamaya başlamasıyla birlikte ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Bir şekilde Gronk’u yakalamayı başaran Brady, takım arkadaşına tackle yaparak formasını geri almayı bildi…

Bu olayların ardından Brady, attığı sembolik pitch ile maçı başlattı. Her ne kadar lisede beysbol geçmişi olan Brady’nin pitch’i biraz yüksek gitse de bir elinde beş şampiyon yüzüğü varken, biz de beysbol topu atmak zor olsa gerek diye düşünüyoruz…