Dak Prescott’un gelişiyle pabucu dama atılan ve bir Cowboy olarak emekli olmaya karar verdiğini açıklayarak profesyonel kariyerini noktalandıran Tony Romo, olası bir geri dönüş ihtimaline çok ufak da olsa açık bir kapı bırakarak sevenlerini umutlandırdı.

Salı günü yaptığı açıklamada Amerikan futbolunu bıraktığını ve bundan sonra CBS için maç yorumculuğu yapacağını açıklayan Cowboys efsanesi, geri dönmeyeceğine %99 emin olduğunu söyledi.

“Keşke size bir daha asla profesyonel futbol oynamayacağım diyebilsem. Geri döneceğimi düşünmüyorum ancak ne zaman ne olacağı bilinmez. ‘Alabama’ya geri dönmem’ diyen Nick Saban’ı da ‘Bir daha futbol oynamam’ diyen Brett Favre’ı da gördük.” diyen Romo, konuyla ilgili sözlerini “Şu anda geri döneceğimi kesinlikle düşünmüyorum. CBS’de çalışacağım için çok heyecanlıyım. Ancak günün birinde bir NFL takımının kapımı çalacağına da eminim çünkü NFL’de 12 maç kazanabilecek çok fazla oyun kurucu yok. Fakat kapım bugün çalınsa hayır demek o kadar da zor olmazdı.” diyerek bitirdi.

CBS kadrosunda Phil Simms’in yerine geçerek yakın arkadaşı Jim Nantz’in yanında yorumculuk yapacak olan Romo yıllardır alıştığı çılgın çalışma temposundan sonra rahat bir nefes alacaktır.

Yeni işiyle ilgili soruya verdiği cevapta “İlk başlarda zor olacak ama çok heyecanlı ve hevesliyim.” diyen eski oyuncu, açıklaması boyunca her fırsatta geri dönmeyeceğinden %99 emin olduğunu yineledi.

Sezonun bitmesiyle emekli olduğunu açıklaması arasındaki süreyi düşünürsek Romo’nun bu kararı vermesinde, kendisine gelen tekliflerin tam olarak içine sinmemesinin etkisi büyüktür diyebiliriz.

Yeni sezonun bitmesinin ardından gelecek tekliflerde oynamaya değer bir takım olduğuna inanırsa Romo sahalara geri dönebilir. Kariyerindeki en büyük problemleri yaşadığı sakatlıklar olan eski oyuncu, vücudunu bir yıl dinlendirdikten sonra çok daha iyi bir geri dönüş yapabilir.