Geçen sezon “Yılın Savunmacısı” ödülünü sadece bir oy farkla Khalil Mack’e kaptıran Von Miller’ın, yeni sezondan daha büyük beklentileri var. Super Bowl 50’de Cam Newton’a sahayı dar ederek MVP seçilen Miller, 2017’nin şimdiye kadarki en iyi sezonu olacağını iddia etti.

Geçen sezon öncesi takımıyla yaptığı sözleşme pazarlıkları doğrultusunda antrenmanların bazılarına çıkmayan Miller, kaçan ödülü “Geçen sezon doğru düzgün bir hazırlık süreci geçirememiştim. Bu bahane değil tabii, sonuçta sadece bir oy farkla ödülü kaçırdım. Bir önceki yıl kaç oy farkla kaçırdığımı bilmiyorum ama geçen yıl çok yaklaştım. Bu da hayatın bir parçası.” diyerek değerlendirdi.

28 yaşındaki yıldız savunmacı, yeni sezon öncesinde taraftarların nasıl bir Von göreceğini ise şu şekilde anlattı: “Önümüzdeki sezon göreceğiniz Von, bence şimdiye kadarkilerin en iyisi olacak. Bu benim en iyi yılım olacak. Eksiksiz bir hazırlık süreci geçireceğim, sürekli burada olacağım. Artık buradayım ve hazırım.”

“Yılın Savunmacısı” ödülü için Khalil Mack’in yanı sıra J.J. Watt ve Aaron Donald gibi isimlerle de yarışacak olan Miller’ın işi geçen senekinden biraz daha zor. Birebirde durdurmanın hemen hemen imkansız olduğu yıldız oyuncunun üstünde bu sene daha fazla baskı olacaktır. Broncos’un savunma hattının öbür tarafındaki yıldızı DeMarcus Ware’in bu sene emekliye ayrıldığını düşünürsek karşı savunmalar artık Miller’a daha fazla yoğunlaşabilir. Ancak Miller’ın en iyi performansını beklentiler yüksekken baskı altında gösterdiğini de unutmamak lazım.