Tom Brady’nin çalınan iki Super Bowl forması da bulup yıldız oyuncuya iade eden FBI, Denver Broncos’un linebacker’ı Von Miller’ın Super Bowl 50’de çalınan kaskını da bulmayı başardı.

Hatırlanacağı üzere, son Super Bowl’da Tom Brady’nin, formasının çalındığını açıklamasının ardından, Von Miller da bir yıl önce Super Bowl’da kaskını çalındığını duyurmuştu. Ardından FBI, Tom Brady’nin formasını ararken bir yandan da Von Miller’ın kaskı için çalışmalara başlamıştı.

İlginç bir şekilde Miller’ın kaskı, Brady’nin formasını çalan Martin Mauricio Ortega isimli Meksikalı basın mensubunun açtığı telefonlar ve gösterdiği işbirliği sayesinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Von Miller, “FBI’a ve Meksikalı yetkililere kaskımı buldukları ve gösterdikleri çabalar için teşekkür etmek istiyorum. Koca dünyada bir kaskı nasıl bulabilirsiniz bilmiyorum. Bu gerçekten inanılmaz” dedi.

Yıldız oyuncu, “Aslında kaskımın kayıp olduğunu yakın zamana kadar bilmiyordum. Geçtiğimiz yıl bu kadar çılgın bir yıldı işte. Ancak en iyilerin en iyisi olan araştırmacılar bunun üzerinde çalıştı ve bulmayı başardılar. Tom’un forması, şimdi de benim kaskım. Bu adamlara şapka çıkarıyorum” diye konuştu.

FBI ajanları geride bıraktığımız gün, Miller’a kaskını iade ederken, tebrikleri kabul eden FBI ajanı ise Brian Schmitt oldu.

Schmitt’in Ortega ile adeta Hollywood filmlerini aratmayacak bir çalışma ile birlikte işbu kaskı bulması ise takdire şayan bir durum… Hatırlanacağı üzere de Ortega da 19 yaşındaki, imzalı ürünler toplayan bir Patriots taraftarının verdiği ipuçlarıyla yakalanmıştı…