2017 NFL Draftı’nın bitmesiyle takımların eski oyuncularını gözden çıkarması beklenirken ilk hamle, genel menajeri ile yollarını ayıran Buffalo Bills’den geldi. Bills’in sahibi Terry Pegula, draft’ın tamamlanmasının ardından Pazar günü yaptığı açıklamada dört yıldır takımın genel menajerlik görevini yürüten Doug Whaley ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

2010 yılında Bills çatısına asistan genel menajer unvanıyla gelen ve 2013 yılında Buddy Nix’in ayrılmasıyla terfi eden Doug Whaley, böylece Bills’deki genel menajerlik kariyerini 30 galibiyet ve 34 yenilgi ile tamamladı.

Rex Ryan’ın kovulması öncesinde kararın alındığı toplantılara alınmayan Whaley’in suyu geçen sezon başından beri ısınıyordu. 2014 yılında Sammy Watkins’i, 2016 yılında ise Shaq Lawson’u ilk turda draft eden Doug Whaley’in bu seçimleri takıma beklenen katkıyı hiçbir zaman sağlayamadı.

İki oyuncunun da sakatlıklardan bir türlü kurtulamamasına ek olarak Whaley’in draft ettiği diğer oyuncuların da beklentilerin altında kalması, Bills’in eski genel menajerini takım sahiplerinin gözünden düşürmüştü. Ryan’ın kovulmasının ardından yapılan basın toplantısında bir gazetecinin, Whaley’in karar alınma aşamasına dahil edilmemesini ima ederek “Para kazanmak için ne iş yaptığınızı merak ediyorum.” demesi ise adeta sonun başlangıcı olmuştu.

 Whaley ile birlikte bütün oyuncu izleme bölümünü de işten çıkaran Terry Pegula, kararıyla ilgili olarak “Bu kararın şimdi verilmesinin sebebi, oyuncu izleme ve seçme sezonunun bu hafta tamamlanmasıydı. Whaley’in başını çektiği ekip tüm fraft çalışmasını yaptı ve başladıkları işi bitirdiler.” dedi. Pegula her ne kadar “Tüm fraft çalışmasını Whaley yaptı” dese de Bills’in yeni koçu Sean McDermott’un draft seçimleri üzerinde çok büyük söz sahibi olduğu biliniyor.

Yeni genel menajer arayışında koç McDermott’un da görüşünü alacağını belirten Pegula’nın bu arayışında öne çıkan ilk isimler Carolina Panthers yönetimindeki Brandon Beane ve Don Gregory oldu.