2015 yılında American Football Without Barriers (AFWB) programı kapsamında İstanbul’a gelen ve organizasyon öncesinde vasat altı bir tight end iken, İstanbul’un havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez, takip eden sezonda adını pozisyonunun en iyileri arasına yazdıran Gary Barnidge’ın Cleveland Browns kariyeri son buldu.

NFL 2017 Draftı’nın ilk gecesinde ilk turdan üç seçim yapan Browns, Perşembe günü son olarak 29. sırada Miami Hurricanes’ın yıldız tight end’i David Enjoku’yu kadrosuna katmış ve böylece, harika geçirdiği 2015 sezonundan sonra geride bıraktığımız yıl beklentileri karşılayamayan Barnidge’ın takımdaki miyadı dolmuştu.

2015 sezonu öncesinde Carolina Panthers ve Browns formalarıyla çıktığı yedi sezonda toplam 500 yard pas dahi tutamayan Barnidge, o sezon büyük bir çıkış yakalamış ve sezonu 1.043 yard ve dokuz touchdown ile tamamlayarak kariyerinin ilk ve tek Pro Bowl’una ulaşmıştı.

Ancak geride bıraktığımız sezonda Browns’ın oynadığı 16 maça çıkan Barnidge, istatistiksel anlamda gerileme yaşamış ve 612 yard pas tuttuğu sezonu sadece iki touchdown pası yakalayarak kapatabilmişti.

2008 NFL Draftı’nda Panthers tarafından beşinci turda seçilen Barnidge, Browns’ın kendisini serbest bıraktığını öğrendikten sonra attığı tweet’inde organizasyona teşekkür ederken değişimi dört gözle beklediğini ifade etti.

2016 sezonunda NFL’in, oyuncuların talepleriyle baş edemeyip 14. haftada özel tasarım kramponlarla sahaya çıkmalarına izin vermesinin ardından içinde Türk bayrağının da bulunduğu bir krampon ile yeşil çimlere ayak basan Barnidge (ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz), yeni takımında küllerinden doğsun ya da doğmasın, kendisi Türk Amerikan futboluseverlerin gönlünü çoktan kazandı bile…