Bu sene Draft Day filmi tekrar çekmeye kalkmayan Cleveland Browns çok fazla zorlamadan alması gereken oyuncuları aldı gibi görünüyor. Birisi sorsa kağıt üzerinde draftl ile en çok gelişmeyi kim sağladı cevap Browns olur. Ancak first overall bir de üzerine bu kadar draft hakkını kime versen benzer bir heyecan yaşardı. Şimdi seçimlerin tek tek üzerinden gidelim…

1. Tur, 1. Sıra: Myles Garrett – DE – Texas A & M

Draft’ın birinci seçimi olmasının muhtemelen hakkını verecektir. Gelecekte bir Julius Peppers olması hiç de zor görünmüyor. Aileden gelen atletik genler Garrett’ta tavan yapmış görünüyor. Pass rush özellikleri sınıfının en tepesinde olan Garrett ile ilgili pek soru işareti yok. Sadece Hall of Fame savunma oyuncusu Warren Sapp, Garrett için tembel ve maç başına sadece dört oyun yapıyor şeklinde kötü yorumda bulunmuştu. Garrett’ın Cleveland defansına direk çağ atlatmasa da muhtemelen pozitif etki sağlayacağı garanti.

1. Tur, 25. Sıra: Jabrill Peppers – S – Michigan 

İsviçre çakısı. Daha fazla yoruma gerek yok. Safety, linebacker, returner ya da koy wildcat’e running-back olsun. Atletikliği 10 numara ama kolejde istatistiklerinin iyi olmaması sıkıntı. Bir interception, sıfır forced fumble ve sadece 10 pas savunması pek iyi değil ancak iyi bir defans koçunun ellerinde belki yeni bir Troy Polomalu olabilir.

2. Tur, 29. Sıra: David Njoku – TE – Miami

Bakalım Njoku da University of Miami çıkışlı iyi bir TE olacak mı? Atletizm desen var, top yetenekleri desen var azcık koşu bloklamasında sorun çıkabilir ama bu atletiklik ile onda da sorun yaşayacağını sanmıyorum. Zaten Cleveland takası yapmasa Steelers’ın ilk tur seçimiydi. Eğer Cleveland’ın güzel bir QB’si olsa redzone için karşı takımlara korku salar ama şu an QB durumu belli olmadığı için bu çocuk için ne olur bilemiyorum.

3. Tur, 52. Sıra: DeShone Kizer, – QB – Notre Dame

Combine’dan sonra kesin ilk tur gidecek denilen, sonrasında da düşe düşe ikinci turun sonlarına kadar düşüp Cleveland tarafından draft edilen Kizer, fiziksel özellikleri ve kol kuvveti ile göz dolduruyor. 2015 NCAA sezonunda çok iyi oynasa da, 2016 sezonunda iyi oyuncularının gidişi sonrası Notre Dame’ın 4-8’lik sezonunda sorumluluk biraz da kendisindeydi. Yine de fiziksel özellikleri oyuncunun tavanını baya yukarı taşıyor ve eğer Hue Jackson, Andy Dalton ile başardığını Kizer ile de başarabilirse o zaman çok canlar yakabilir. Ancak öncelikle Cody Kessler ve Brock Osweiller’dan formayı kapması gerekecek. Şimdilik yolu daha uzun gibi görünüyor. Las Vegas, bu sezon bir maça ilk 11’de başlamasına 1.25 veriyor.

4. Tur, 65. Sıra: Larry Ogunjobi – DT – Charlotte

Bana göre Cleveland’ın bu seneki steal’i bu çocuk. Agresif patlayıcı ve son sene getirdiği 13.5 yard kaybettiren tackle istatistiği gayet umut verici. Bir de Myles Garrett ile beraber oynaması da ilgiyi onun üzerinden başka yöne çekip, üzerindeki ekstra baskıyı azaltabilir. Danny Shelton ile beraber 4-3 şemasının ortası için çok iyi bir seçim.

5. Tur, 126. Sıra: Howard Wilson – CB – Houston

İyi oyuncu olmasına rağmen, geçen yılki sakatlığı onun bu seneki üretimini baltalayacaktır. 6’ 1’’ ile ortalama CB’lerden uzun ve aynı zamanda süratli. Ancak güçlü olmaması NFL’e geldiğinde sorun yaratabilir. Hele ki AFC North gibi koşu oyunu ön planda olan bir grupta RB’lere tackle yapması gerektiğinde geri dönüp eve kaçsa şaşırmam.

6. Tur, 160. Sıra: Roderick Johnson – OT – Florida State

Şu anki center Cam Erving ile aynı okuldan gelen Johnson, koşu bloğu konusunda çok iyi olmasına rağmen, AFC North OLB’lerine karşı pek ayakta kalabileceğini sanmıyorum. Bir de zaten ofansif line Cleveland’ın pek çok free agent aldığı bölge olduğundan forma şansı bulması tamamen sakatlıklara bağlı. Ancak kesinlikle pozisyona derinlik kazandırdığı bir gerçek.

7. Tur, 224. Sıra: Zane Gonzalez – K – Arizona

Draft’ın en iyi kicker’ı kesinlikle bu çocuk. İnanmayan gitsin baksın, NCAA’de kicker’ın alabileceği neredeyse tüm ödülleri almış. Toplamda 96 alan golü ile NCAA’in en çok alan golü atan oyuncusu ve bu istatistik en yakın takipçisinin sekiz FG üzerinde. Bir de Cody Parkey geçen sene yüzde seksen isabet ile oynadığı için en azından bu pozisyonda birazcık yarış katmak fena olmayabilir.

8. Tur, 252. Sıra: Matt Dayes – RB – NC State

Bay önemsizden bir önceki seçim olan Dayes, NCAA’de son sezonunda 1,000 yardın üzerine çıkıp 10 tane de TD yapmış. Aynı zamanda iyi bir receiver olan oyuncunun sorunu güçlü olmaması. Darbe sonrası yard ortalaması neredeyse sıfır olan oyuncu, muhtemelen 53 kişilik kadro içinde kalmak için büyük bir mücadele içine girecek.

Genel Değerlendirme

Genel menajer Sashi Brown ve head koç Hue Jackson bu sene daha iyi bir uyum sağlamış gibi görünüyor. Artık bu sezon da 1-15 gibi bir performans gösterirlerse Hue’nun koltuğu ısınmaya başlar. Ancak bu kadar dip yapmış bir takımın bu sezon gelişme gösterememesi pek mümkün görünmüyor. Yine de ben bu kadar çok sağdan soldan gelen parçayı bu kadar kısa sürede bir araya getirmenin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen dört ila beş arası galibiyet alabilseler o bile yeterli olacaktır. Şu anki görüntü de NFC North ve AFC South ile eşleşen Browns, kendi dişine göre bazı rakiplerle eşleşecek, belki bu maçları kazanabilirler…