2017 NFL Draftı öncesi yeteneğiyle olduğu kadar saha dışı sorunlarıyla gündeme gelen quarterback Chad Kelly için draft’ın son günü oldukça ilginç geçti. NFL’in efsane quarterback’lerinden Jim Kelly’nin yeğeni olmasıyla tanınan Chad Kelly, son sıradan Denver Broncos’un yolunu tuttu.

Her draft’ta son sıradan seçilen oyuncu “Mr. Irrelevant” yani “Bay Alakasız” olarak tanıtılırken genelde bu seçimin tek ilginç yanı, oyuncuya verilen lakap, bir haftalık New Port Beach tatili ve oyuncunun o hafta boyunca katıldığı etkinlikler olurdu. Ancak bu yıl 253. sıradan oldukça popüler bir isim seçilince işin rengi değişti.

Ole Miss’deki kariyeri boyunca sahadaki başarısıyla beraber, saha dışında karıştığı olaylar yüzünden NFL Combine’ına dahi davet edilmeyen Kelly’nin hangi takıma gideceği merakla bekleniyordu. Draft esnasında yayıncı kuruluş ESPN, Kelly’nin evine bağlandığında izleyenler oldukça ilginç bir görüntü ile karşılaştı. Chad Kelly, uyuyordu!

Üç gündür isminin açıklanmasını bekleyen oyuncu, altıncı turun ortalarında uyuya kalmıştı ve uyuklarkenki hali televizyonlardan tüm Amerika’ya canlı olarak gösterildi. 23 yaşındaki oyuncu belki de kaderin bir cilvesi olarak tüm draft’ın en aşağısından, yedinci turun son sırasından seçildi.

Bazı yorumcuların tüm draft’ın en yetenekli oyun kurucusu olarak gösterdiği Chad Kelly’nin saha dışı olayları arasında, bir kavgası, kardeşini savunmak için sahaya girip, kavga edip karşılaşmanın ertelenmesine sebep olduğu bir lise Amerikan futbolu maçı ve porno film yıldızı Mia Khalifa’ya Instagram’dan yolladığı sayısız özel mesaj bulunuyor. Özellikle Mia Khalifa ile girdiği diyalogda genç yıldızın mesajlarının sosyal medyada Khalifa tarafından paylaşılmasına rağmen, Kelly’nin pes etmeyip mesajlarına devam etmesi, internette gündemi uzun süre meşgul etmişti.

Öte yandan Kelly’nin pas attığı sağ bileğindeki sakatlık (John Elway bunun baş parmak sakatlığı olduğunu söylerken, sezon içinde bilek sakatlığı olarak açıklanmıştı) da onun yedinci tura kadar düşmesine sebep olan etkenler arasında gösteriliyor. Kelly’nin bu sakatlık yüzünden Haziran ayında kadar pas atamayacağı, yani Broncos’un hazırlık kampı öncesi idmanlarını kaçıracağı biliniyor. Kelly’nin aynı zamanda Kasım ayında yaşadığı çapraz bağ ve menisküs yırtığı sakatlığıyla da boğuşuyor.

Sahadaki performansa geçecek olursak, 2015 yılında takımı Ole Miss’i Alabama, Auburn ve LSU gibi güçlü rakiplerin karşısında zafere taşıyan Kelly, o sezon 13 maçta 31 touchdown pası ve 13 interception ile oynamıştı. 2016 yılında sakatlıklar sebebiyle dokuz maça çıkabilen oyuncu 19 TD pası vermiş ve sekiz interception atmıştı. Aynı zamanda Kelly bu iki sezonda toplam 15 defa da touchdown koşusu yapmıştı. 2012 yılında NCAA kariyerine Clemson’da başlayan Chad Kelly, sorunları sebebiyle takımdan kesilmiş ve 2015 yılında University of Mississippi (Ole Miss) formasıyla sahalara geri dönmüştü.

Buffalo Bills’i dört defa Super Bowl’a taşıyan efsane oyun kurucu Jim Kelly’nin yeğeni olarak ünlenen oyuncu ile ilgili konuşan Denver Broncos genel menajeri John Elway, “Amcasını aradım ve o bana ‘İyi bir çocuk’ dedi, dedim ki ‘Tamam, tüm ihtiyacım olan buydu.’ Bu konuda Jim’e güveniyorum.” açıklamasını yaptı.

John Elway ve Jim Kelly, kariyerleri boyunca rakip olarak karşı karşıya gelmişlerdi. 1986 ile 1998 sezonları arasında geçen 12 senede Elway’in Denver Broncos’u beş kez AFC şampiyonu olurken, Kelly’nin Bills’i ise dört defa konferansı kazanmıştı. Bir başka deyişle o dönemde 12 Super Bowl’un dokuzunda ya Elway ya da Kelly sahadaydı. Hatta 1991 yılında Jim Kelly, ikinci Super Bowl’una John Elway’in Denver Broncos’u AFC Finali’nde eleyerek çıkmıştı. Şimdi Elway, en büyük rakibinin sözüne güvenip, Chad Kelly ile birlikte gelecek medya baskını da beraberin Denver’a getiriyor.

Broncos’un head koçu Vance Joseph ise ilk turda üç quarterback’in seçildiği 2017 NFL Draftı’nın 253. sırasından seçtikleri Kelly için “tüm draft’taki favori oyun kurucum” diye konuşuyor. Kelly ise Broncos’un kendisini seçeceğinden hiçbir haber olamadığını söylerken, “Çok minnettarım. En kısa zamanda çalışmalara başlamaya hazırım.” Demekle yetiniyor, şimdilik…

Kelly, şu anda Denver Broncos’un kadrosunda, kariyerinin üçüncü yılına girecek olan Trevor Siemian ve geçtiğimiz yıl ilk turdan draft edilen Paxton Lynch’in arkasında gözüküyor. Chad Kelly’nin kafasını oyuna verdiği takdirde bu ikilinin önüne geçip, formayı kapabilecek potansiyele sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. Peki, Chad Kelly amcası Jim Kelly gibi bir efsane mi olacak yoksa Johnny Manziel gibi sorunlu bir yıldız olarak NFL’den kayıp gidecek mi?

Bu sorunun cevabını bize zaman gösterecek ama Kelly’nin NFL tarihinin en yakından takip edilecek “Mr. Irrelevant”ı olacağı kesin…