Kulüpler 1. Ligi’nde normal sezon sıralaması, altıncı hafta sonrası büyük ölçüde netleşmiş ve Koç Rams – Yeditepe Eagles ve ODTÜ Falcons – İTÜ Hornets gibi sıralamayı değiştirme ihtimali barındırsa da sonuçları öngörülebilir olan mücadeleler dışında kalan iki karşılaşma da tam anlamıyla birer formalite halini almıştı.

Ancak gelin görün ki, formalite halini alan bu iki karşılaşmadan bir tanesinde Hacettepe Red Deers, 30 kişiyle çıktığı Sakarya Tatankaları deplasmanında maça başlamasına rağmen ilk drive’ı tamamlamadan maçtan çekilme kararı aldı!

Red Deers, beşinci haftada da Koç Rams maçına 15 kişiyle gelince hükmen mağlup sayılmıştı. Geride bıraktığımız hafta Boğaziçi Sultans’a 38-0 mağlup olan Hacettepe ekibi, Rams maçı sebebiyle olası bir ligden düşme cezası ile karşılaşmasa bile Sultans’a yenilerek ligde kalma şansını mucizelere bırakmıştı. Tatankalar maçıyla ise Red Deers resmi olarak lig düştü.

Haftanın diğer karşılaşmalarında ise ilk olarak Koç Rams ve Yeditepe Eagles, Cumartesi günü kozlarını İTÜ Maslak Stadı’nda paylaştı. Yarı finali de birbirlerine karşı oynayacak olan iki ekibin mücadelesinde Rams, sahadan 39 – 7’lik skorla galip ayrılarak gövde gösterisi yaptı ve bir sezonu daha namağlup tamamladı.

Bu sezon beklenen seviyeye bir türlü çıkamayan ve geride bıraktığımız haftalarda “loosing season” yaşamayı garantileyen Boğaziçi Sultans ise beklentilerin altında geçirdiği sezonu Gazi Warriors’a karşı aldığı 40-0’lık galibiyetle noktaladı ve ligi beşinci sırada bitirdi. Sezonu galibiyet göremeden tamamlayan Warriors ise lig düştü.

Haftanın son maçında ise iki teknik üniversite karşı karşıya geldi. Altıncı haftada Eagles’ı mağlup ederek sezonun kendisi adına en önemli mücadelesini kazanmayı başaran İTÜ Hornets, ODTÜ Falcons karşısında sürprize izin vermedi ve rakibine sayı şansı tanımadığı mücadeleyi 50-0 kazandı.

Son haftanın ardından playoff eşleşmeleri de Koç Rams (Lig birincisi) – Yeditepe Eagles (Lig dördüncüsü), Sakarya Tatankaları (Lig ikincisi) – İTÜ Hornets (Lig üçüncüsü) olarak netleşti.

İyisiyle kötüsüyle bir normal sezonu daha geride bırakırken, yedi haftalık zorlu maratonda mücadele eden tüm takımlarımızı kutluyor ve yeni sezonda kendilerine başarılar diliyoruz.