Kulüpler 1 Ligi’nde yedi haftalık normal sezon maratonunu ilk dört içerisinde tamamlayan dört takım, final biletini kapabilmek için Pazar günü sahaya çıkıyor. Yarı final haftasında Amerikan futbolu takipçilerini Koç Rams – Yeditepe Eagles ve Sakarya Tatankaları – İTÜ Hornets eşleşmeleri bekliyor.

Futbol dolu geçecek Pazar gününde ilk olarak, normal sezonu sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan iki ekip, Sakarya Tatankaları ve İTÜ Hornets karşı karşıya gelecek. Sakarya Üniversitesi BESYO Stadı’nda oynanacak olan maç saat 15.00’te başlayacak.

Normal sezonun üçüncü haftasında da kozlarını paylaşan iki güçlü takımın mücadelesinde Tatankalar, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 34-7’lik skorla kazanmıştı. Ancak o haftadan sonra büyük bir çıkış yakalayan Hornets, kalan dört maçını da kazanarak olası bir rövanş için önemli sinyaller verdi.

Sakarya’da vurulacak ilk kickoff’tan bir saat sonra ise Koç Rams ile Yeditepe Eagles, saat 16.00’da Sarıyer Orhan Keçeli Stadı’nda final için sahaya çıkacak. Normal sezonu kayıpsız geçen Rams ve lig dördüncüsü Eagles’ı karşı karşıya getiren yedinci hafta mücadelesinde Koç ekibi, maçı 39-7 gibi farklı bir skorla kazanarak yarı finalin de favorisi olduğunu göstermişti.

Ancak diğer yarı finalistler Tatankalar ve Hornets’e karşı oynadığı maçlarda galibiyete çok yaklaşan ve tehlikeli bir takım olduğunu ispatlayan Yeditepe Eagles’ın da, tek maç usulü üzerinden oynanacak yarı final müsabakasında sürpriz yapma şansı bulunuyor.

Pazar günü final için ter dökecek bütün ekiplerimize başarılar dilerken iyi olanın kazanmasını temenni ediyoruz.