TAFL Kulüpler 1. Ligi’nde 28 Mayıs Pazar günü, yarı final heyecanına sahne oldu. İlk karşılaşmada İTÜ Hornets’i deviren Sakarya Tatankaları final oynamaya hak kazanırken,Yeditepe Eagles’in normal sezon lideri Koç Rams’e adeta kök söktürdüğü ikinci müsabakada ise gülen taraf son şampiyon oldu.

Yarı finaller, Sakarya BESYO Stadı’ndaki Sakarya Tatankaları – İTÜ Hornets eşleşmesi ise start aldı. Normal sezonda da rakibini mağlup etmeyi başaran Tatankalar ev sahibi avantajına olduğu mücadelede Hornets’i 31-20 geçerek tarihinde ilk kez Kulüpler 1. Lig’inde final oynamaya hak kazandı.

Tıpkı Sakarya Tatankaları gibi takım tarihinin ilk finalini kovalayan İTÜ Hornets ise bu şansı kaçırırken normal sezonun son dört haftasında yakaladığı dört maçlık galibiyet serisini de sonlandırmış oldu.

Sarıyer Orhan Keçeli Stadı’nda oynanan ikinci yarı final mücadelesinde ise Koç Rams ve Yeditepe Eagles karşı karşıya geldi. Rams, bundan sadece iki hafta önce normal sezonun son galibiyetini Yeditepe Eagles’a karşı 39-7 gibi farklı bir skorla almasına rağmen Pazar günü oynanan ve hafızalardan uzun süre çıkmayacak anlara sahne olan karşılaşmanın bambaşka bir hikayesi oldu.

Maçın son dakikalarına 17-10 geride giren Yedietepe Eagles, bulduğu touchdown ile skoru 17-16’ya getirdikten sonra ilginç bir kararla 2-point conversion’a gitti. Eagles’ın bu denemesinde topun çizgiyi geçip geçmediği hususu büyük bir ihtilafa sebebiyet verirken hakemler, 2-point conversion denemesinin başarısız olduğuna karar verdi.

Buna rağmen Eagles, takip eden kickoff’ta vurduğu onside kick ile topun hakimiyetini eline geçirerek final için son bir şans elde etti. Sürenin oldukça azaldığı bu son drive’da Eagles, alan golü range’ine girmiş olduğu halde tam özel takımını sahaya sürüyordu ki maç tamamlandı ve böylece Koç Rams, ikinci final biletini kapan takım oldu.

Bu sonuçlarla Kulüpler 1. Lig’inde finalin adı Koç Rams – Sakarya Tatankaları oldu. Lig üçüncüsünü belirleyecek müsabaka ise İTÜ Hornets ve Yeditepe Eagles arasında oynanacak.

Kıran kırana geçen yarı final haftasında mücadele eden bütün ekiplerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.