28 – 29 Nisan tarihlerinde İzmir Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenen Üniversiteler Süper Ligi ve 1. Ligi finalleriyle iki ligde de ipi göğüsleyen ekipler belli oldu. Süper Lig’de son şampiyon Sakarya Tatankaları, Anadolu Rangers karşısında zafere uzanarak üst üste ikinci şampiyonluğunu ilan ederken 1. Lig finalinde ise gülen taraf Boğaziçi Sultans oldu.

29 Nisan Pazar günü oynanan Üniversiteler Süper Ligi finalinde tıpkı 2015 – 2016 sezonunda olduğu gibi Sakarya Tatankaları ve Anadolu Rangers karşı karşıya geldi. Ancak düşük skorlu ve çekişmeli geçen 2016 finalinin aksine Tatankalar, bu sefer 42-12’lik skorla Rangers’ı alt ederek bir kez daha kupanın sahibi oldu.

29 Nisan Pazar günü, finalden hemen önce oynanan ve Süper Lig’in üçüncüsünü belirleyecek olan karşılaşmada ise Gazi Warriors ve İTÜ Hornets kozlarını paylaştı. Yarı finalde Tatankalar’a mağlup olarak finali kaçıran İTÜ Hornets, Warriors’ı 30-24’lük skorla devirerek sezonu üçüncü  olarak tamamlamayı başardı.

Süper Lig’de kürsüyü belirleyen maçların bir gün öncesinde ise 1. Lig finalleri, büyük heyecana sahne oldu. Sezonun iki namağlup takımı, Boğaziçi Sultans ve DEÜ Efeler’i karşı karşıya getiren ve büyük çekişmeye sahne olan mücadelede Sultans, maçı 23-16* üstün kapatarak 2016’da düştüğü 1. Lig’i şampiyonlukla tamamladı.

1. Lig’in üçüncülük karşılaşmasında ise Afyon Kocatepe Victory Walkers, Ankara Cats’i 18-10 devirerek bronz madalyanın sahibi oldu. Geride bıraktığımız haftada evinde ağırladığı DEÜ Efeler’e mağlup olan Cats ise sezonu dördüncülükle noktaladı.

Büyük heyecan fırtınasına sahne olan bu hafta sonunda mücadele eden bütün takımlarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

*Düzeltme için Boğaziçi Sultans oyuncularına teşekkürler…