Son birkaç sezondur yeniden yapılanma içerisinde olan Chicago Bears, tecrübeli wide receiver Victor Cruz ile anlaştığını duyurdu. 2011 ve 2012 sezonları esnasında NFL’in en iyi wide receiver’ların biri olarak gösterilen Victor Cruz, şimdi Chicago Bears ile tekrardan eski günlerine dönmeye çalışacak.

31 yaşındaki oyuncu 2013 sezonunda, touchdown danslarıyla adeta Giants’ın simgesi haline gelmişken geçirdiği sakatlık sonucu bir buçuk sezon sahalardan uzak kalmıştı. 2014 sezonunda sadece altı maç oynayabilen Cruz, 2015 sezonunun tamamını kaçırıp ancak geride bıraktığımız 2016 sezonunda sahalara dönebilmişti. Cruz döndüğünde ise artık Giants bir başka wide receiver Odell Beckham Jr.’ın takımıydı.

Beckham’ın sansasyonel performansları ve çaylak Sterling Shepard’ın çıkışıyla gözden düşen Victor Cruz, 1500 yard top tuttuğu günlerin çok uzağında bir görüntü çizerek sezonu 15 maçta 586 yard ve sadece bir touchdown ile tamamlamıştı. Bu performansı sonrası Şubat ortasında takımdan kesilen yıldız oyuncu, Giants’tan gönderilişi sebebiyle yaşadığı hayal kırıklığını sıklıkla gündeme getiriyordu. Tecrübeli oyuncu açıklamalarında kötü performansının sebebini Giants yönetimine bağlayarak takımın yönetiminin kendisini sabote edip oyun süresini düşürdüğünü dahi dile getirmişti.

Cruz’un adı off-season’da Chicago Bears, Jacksonville Jaguars ve Baltimore Ravens ile anılmış ancak kendisini görüşmeye çağıran tek takım Bears olmuştu.

Öte yandan bu hamle, kadrosuna oyun kurucu Mike Glennon’ı büyük bir kontratla kattıktan sonra garip bir biçimde draft’ın ikinci sırasından quarterback Mitch Trubisky’i seçen Bears adına da ilginç bir transfer olarak yorumlandı. Bears hali hazırda Steelers’tan Markus Wheaton, Titans’tan Kendall Wright ve Cruz’un eski takım arkadaşı Rueben Randle’ı transfer ederek receiver kadrosunu güçlendirmişti. Chicago ekibinin elinde geçen sezon başarılı performanslarıyla taraftarı umutlandıran Cameron Meredith ve iki sezondur sakatlıklardan başını kaldıramayan eski ilk tur seçimi Kevin White da bulunuyor.

Receiver kadrosu bu kadar kalabalık olan ve quarterback pozisyonunda neler yaşanacağı büyük bir muamma olan bir takımda Cruz’un eski dominant günlerine ulaşabilmesi küçük bir ihtimal gibi duruyor. Ancak 49ers ile geçirdiği iki kayıp sezon sonrası 2015 sezonundan beri Raiders formasıyla başarılı performanslar ortaya koyan Michael Crabtree’yi hatırlayınca ufak da bir olsa bir ihtimal var gibi hissedenler olabilir. Aradaki fark ise Chicago Bears’ın Cruz’un kariyerini canlandıracak bir Derek Carr’a sahip olmaması.

Ne olursa olsun Chicago tribünlerden Cruz her pas tuttuğunda tüm stadı inleten “Cruuuuuuz” tezahüratını duymak güzel olacak…