Off-season döneminde iki yıldır formasını terlettiği Pittsburgh Steelers tarafından serbest bırakılan ve NFL’de kendisine yeni bir takım bulamayan running back DeAngelo Williams, bir başka kontakt sporunda daha boy gösterecek! 34 yaşındaki tecerübeli oyuncu, profesyonel güreşçi olarak ringlere çıkmak için gün sayıyor.

11 sezonluk NFL kariyerinde Steelers’tan önce dokuz sezon Carolina Panthers için oynayan Williams, TNA Impact Wrestling adlı özel güreş federasyonunun Slammiversary XV adlı paralı yayınında 2 Temmuz Pazar günü ilk maçına çıkacak.

Henüz sekiz yaşındayken amcası tarafından güreş sporuyla tanıştırılan Williams, ilk profesyonel maçında eski bir NFL hücum hattı oyuncusu Quinn “Moose” Ojinnaka’nın eşi olacak.

Nisan ayında “Moose” Ojinnaka’nın boy gösterdiği maçta, Cleveland Browns’ın eski tight end’i Gary Barnidge ile Ojinnaka’nın köşesinde yer alan Williams, rakip güreşçinin kendisine sataşması sonucu şovun bir parçası olmuş ve Barnidge ile birlikte rakibi alt ederek Ojinakka’nın ringden galip ayrılmasını sağlamıştı.

Serbest kaldığı dönemde NFL takımlarından beklediği ilgiyi göremeyen Williams, her ne kadar kendisine yeni bir kariyer çiziyormuş gibi görünse de tecrübeli oyuncunun Amerikan futboluna veda etme gibi bir planı yok. Nitekim Williams, Super Bowl adayı bir takımdan teklif gelmesi sonucu NFL’E dönebileceğini söylüyor.

Kariyerinde bir kez Pro Bowler seçilen ve iki kez de koşu touchdown’u istatistiğinde ligin başını çeken Williams, geride bıraktığımız iki sezonda Le’Veon Bell’in sakatlığı sebebiyle kaçırdığı maçları iyi değerlendirmişti.

Özellikle 2015 sezonunda 10 maça ilk 11’de başlayan tecrübeli running back, 1000 yard’ın kapısından dönmüş ve 11 touchdown kaydetmişti. 34 yaşındaki oyuncu, sınırlı süreler aldığı 2016 sezonunda ise yine fena olmayan bir performansa imzasını atarak yakıtının halen tükenmediğini herkese göstermişti.