Victor Cruz, Jamaal Charles ve Adrian Peterson gibi veteran’ların da yeni takımlarıyla anlaşmasıyla serbest oyuncu piyasasının büyük dalgaları dinmeye yüz tuttu derken New York Jets, ilginç bir hamleye imza attı ve 2014 NFL Draftı’nın 18. sırasından seçtiği safety Calvin Pryor’ı Cleveland Browns’a gönderdi.

Mart ayında Houston Texans ile girdiği takasla da quarterback Brock Osweiler’ı kadrosuna katan Browns, Pryor karşılığında, dört sezon Jets forması giydikten sonra 2016 sezonu öncesi takımdan ayrılan ve Cleveland’ın yolunu tutan linebacker Demario Davis’i tekrardan New York’a gönderecek.

Lige 2014 yılında Jets formasıyla adım atan Pryor, geride bıraktığımız üç sezonda toplam 38 karşılaşmaya ilk 11’de başlasa da ilk tur seçiminden beklenen seviyeye bir türlü çıkamamış ve son olarak Jets de, genç oyuncunun kontratındaki beşinci yıl opsiyonunu kullanmayı reddetmişti.

2017 NFL Draftı’nı zayıf kalan secondary’sini güçlendirmek için kullanan Jets, ilk turda LSU Tigers’ın yıldız safety’si Jamal Adams, ikinci turda da University of Florida safety’si Marcus Mayes’i seçmiş ve böylece Pryor’ı elden çıkarabilecek konuma gelmişti.

Jets’in Pryor’ı seçtiği 2014 NFL Draftı’nda ilk turdan iki hakka sahip olan Browns ise, bu seçimlerini şu an ligde herhangi bir takımın formasını giymeyen cornerback Justin Gilbert ve quarterback Johnny Manziel için kullanarak adeta baltayı taşa saplamıştı. Bu yüzden Pryor takası, takımın o seneki seçimlerinden dolayı yaşadığı pişmanlığı dindirmeye bir nebze olsun yardımcı olabilir.