Geride bıraktığımız sezonu kalçasından ve omzundan yaşadığı sakatlıkların pençesinde geçirdikten sonra önceki günlerde New York Jets ile yolları ayrılan yıldız wide receiver Eric Decker, takım tarafından kesilmesinin üzerinden bir hafta geçmeden yeni ekibini buldu ve Tennessee Titans ile bir yıllığına anlaştı.

Transferi üzerine yaşadığı duyguları Twitter hesabı üzerinden paylaşan Decker, gönderisinde “Titans’a ve yeni takım arkadaşlarıma katılacağım için heyecanlıyım.” derken buz hokeyi ligi NHL’de bu sezon Stanley Cup oynama başarısı gösteren Tennessee ekibi Nashville Predators’a da dikkat çekerek “Predators’ın şehre getirdiği enerjiyi bu sonbahara da taşımalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bu sezon alacağı 7.25 milyon dolarlık yüklü taban maaşı sebebiyle Jets’in gözden çıkardığı 30 yaşındaki Decker, Denver Broncos forması giydiği 2012-13 ve Jets forması giydiği 2015 sezonlarında en az 80’er pas yakalayıp 11 de touchdown kaydederek takımlarının en önemli hücum silahlarından birisi olmayı başarmıştı.

Öte yandan Decker, Broncos ile çıkış yakaladığı 2012 sezonundan bu yana Dez Bryant, Brandon Marshall, Antonio Brown, Demaryius Thomas, Jimmy Graham, A.J. Green, Jordy Nelson ve Rob Gronkowski ile birlikte 40 touchdown barajını aşan dokuz oyuncudan bir tanesi olmayı başarmıştı.

NFL 2017 Draftı’nın beşinci sırasından Corey Davis’i seçerek takımdaki en büyük eksik olduğu söylenen receiver grubuna büyük bir katkı yapan Titans ise Decker ile anlaşarak genç quarterback’i Marcus Mariota’nın elini bir hayli güçlendirmiş oldu.

Kadrosunda Tajae Sharpe, Rishard Matthews ve Harry Douglas gibi wide receiver’ları da bulunduran Titans, sakatlıktan dönecek olan Decker’ın eski günlerindeki gibi oynayıp takımın 2008’den bu yana yaşadığı playoff hasretini sonlandırmasına katkı sağlayacağını umuyor.