Kansas City Chiefs, iki yıl önce beş yıllığına 55 milyon dolarlık kontrat verdiği wide receiver Jeremy Maclin’i sürpriz bir hamle ile serbest bıraktı. Pas hücumu sıkıntılı olan takımın bu haraketi çoğu kişiyi şaşırtırken, genelde kısa paslarla oynayan Alex Smith, en büyük derin pas opsiyonunu da kaybetmiş oldu.

Chiefs’in genel menajeri John Dorsey, yaptığı açıklamada, “Jeremy’e iki sezondur gösterdiği eforları ve kararlılığı için teşekkür ediyorum. Tüm oyunculara çok büyük saygım var, bu da bu tarz kararları oldukça zorlaştırıyor ancak takımın için en iyisinin böyle olduğunu düşünüyorum. Jeremy’e kariyerinde başarılar diliyoruz.” dedi.

1 Haziran sonrası gerçekleşen hamle ile Kansas City Chiefs, salary cap’inde 10 milyon dolarlık bir alan açmış oldu. Öte yandan Maclin de yaptığı açıklamalarla takımdan kesilmesiyle ufak bir şok yaşamış gözüktü.

Başarılı oyuncu Philadelphia Eagles’tan ayrılıp Chiefs’e geldiği ilk sezonda 1,088 yard ve sekiz touchdown’lık performans ortaya koyup takımın birinci receiver’ı olmuştu. İkinci yılında Kansas City’nin kısa paslı hücum sistemi sebebiyle istatikleri düşen oyuncu 12 maçta forma giydiği sezonu 536 yard ve iki touchdown ile tamamlamıştı.

2016 sezonunda Tyreek Hill’in öne çıkması ve tight end Travis Kelce’nin 1,125 yard ve dört touchdown’lık performansı Maclin’i iyice geri plana itmişti.

Jeremy Maclin ile Philadelphia Eagles günlerinden beri çalışan head koç Andy Reid ise konuyla ile ilgili olarak bu kararı oldukça zor verdiklerini dile getirmekle yetindi. Şimdi ise kariyeri boyunca istikrarlı performanslarıyla ön plana çıkan oyuncunun kısa sürede yeni takımını bulması bekleniyor…