Geride bıraktığımız hafta sonu Anadolu Rangers, evinde Bursa ekibi Uludağ Timsahlar’ı konuk ettiği playoff mücadelesinde 46-8’lik skorla gülmüş ve 1. Lig biletini alan ilk ekip olmuştu. 2. Lig’in bir diğer playoff mücadelesi ise, Cumartesi günü Kocaeli Umuttepe Stadı’nda Kocaeli Sharks ile Mersin Mustangs’i karşı karşıya getirdi.

Normal sezonda B Grubu’nu Rangers’ın arkasında ikinci sırada tamamlayan ve A Grubu lideri Sharks ile eşleşen Mustangs, playoff mücadelesinde rakibine 26-7’lik üstünlük sağlayarak Kulüpler 1. Ligi’nin yeni ekibi oldu.

Mersin Mustangs’te quarterback Anılcan Varol attığı üç touchdown pası ile öne çıkarken yabancı running back C.J. Jones dakaydettiği kickoff return touchdown ile skora katkıda bulundu.

Mustangs her ne kadar 2015 – 2016 sezonu sonunda Kulüpler 2. Ligi’ne düşse de, 2016 – 2017 sezonu öncesinde 1. Lig’in takım sayısının artırılması gündemdeyken Mersin ekibinin lige geri dönmesi bekleniyordu. Ancak federasyon yönetiminde yaşanan değişiklik sonrası 1. Lig’in takım sayısı sekizde sabit kalınca Mustangs,geride bıraktığımız sezonu 2. Lig’de geçirmişti.

Bu zorlu playoff mücadelesinde sahaya çıkan iki ekibimizi de kutluyor önümüzdeki sezon oynayacakları liglerde kendilerine başarılar diliyoruz.