New York Jets’te veteran temizliği devam ediyor! Off-season döneminde Darrelle Revis, Brandon Marshall, Nick Mangold ve David Harris gibi tecrübeli oyuncularıyla yollarını ayıran New York ekibi, şimdi de Eric Decker’ı serbest bıraktı.

Geride bıraktığımız hafta boyunca 30 yaşındaki wide receiver’ını takaslamaya çalışan Jets, Decker’ın 7.25 milyon dolarlık yüksek taban maaşı sebebiyle hiçbir takımdan istediği teklifi alamadı ve oyuncuyu serbest bırakma yoluna gitti.

Yıldızı Denver Broncos formasıyla parlayan Decker, Peyton Manning’in takıma geldiği 2012 sezonunda elde ettiği 1.064 yard ve 13 touchdown istatistikleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Decker, takip eden sezonda takıma Wes Welker gibi tecrübeli bir yıldız katılmasına rağmen top tutuş yardını 1288’e çıkararak kariyer sezonunu geçirmişti.

Bu performansı sonrası 2014 Mart’ında 36 milyon dolara kendisini dört yıllığına Jets’e bağlayan Decker, takımda geçirdiği ikinci sezonunda Brandon Marshall ile birlikte çok iyi bir uyum yakalamış ve Jets’i, beş sezon sonra ilk kez playoff’un kapısına getirmişti.

Ancak 2016 sezonunda sakatlıklardan paçasını bir türlü kurtaramayan Decker, sadece üç maç forma giyebilmiş ve herhangi bir etki yaratamamıştı. Revis, Marshall ve Mangold gibi veteranların da beklenenin altında kalmasıyla büyük bir revizyona girişen Jets’in bu planından nasibini son alan isim de Decker oldu.

Serbest oyuncu piyasasında şansını deneyecek olan Decker’ın en büyük talibi ise şu an için, Chiefs’in yıldızı Jeremey Maclin’i daha yeni kadrosuna katan Baltimore Ravens olarak göze çarpıyor. Decker, Ravens’ın yolunu tutması halinde Maclin ile birlikte ligin en dinamik wide receiver ikililerinden birisinin aktörü olacak.